Facebook продължава да трупа доходи от инвестицията си от 2 милиарда в пионера на виртуалната реалност Oculus. Изглежда обаче нещата не вървят добре – тази седмица спечелилото много награди анимационно студио Oculus Story Studio затвори врати, съобщи Джейсън Рубин. VP-то на компанията коментира:

Сега навлизаме в нова глава във VR разработката, където нови изобретатели се появяват на пазара с желанието за растеж, и ние търсехме подходящ начин да ориентираме своя потенциал и да променим екосистемата. След внимателно обмисляне решихме да се фокусираме върху външната продукция вместо върху вътрешната разработка на медия. Като част от тази промяна, ние затваряме Story Studio.

Първият проект на студиото беше краткият филм Lost в началото на 2015, последван от спечелилият награда Еми Henry през 2016-та година. Последният и най-амбициозен проект на екипа бе Dear Angelica с актрисата Джина Дейвис. Освен това Story Studio създаде и специален инструмент Quill, достъпен за всички. Рубин сподели: „Lost, Henry, Dear Angelica и Quill положиха основите на VR-филмите, които се развиват днес. Екипът от Story Studio е новатор във VR медията и неговите творения винаги ще са достъпни в Oculus Store.

Ние ще отделим $50 милиона от нашия бюджет за да субсидираме ексклузивно експерименталните VR проекти, които не са свързани с игри. Тези пари отиват директно при артистите с най-иновативните идеи„.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари