Забелязахте ли, че платформите, за които FIFA 19 излиза, когато играта бе обявена вчера на EA Play 2018? Имаме Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC и Xbox One, а представител на EA потвърди още Xbox 360 и PlayStation 3.

Microsoft и Sony приключиха производството на конзоли от последно поколение (в Северна Америка) преди повече от година, след като ги пуснаха през 2005 г. и 2006 г., съответно. Но потвърждението, че FIFA 19 се разработва за тези по-стари системи, сочи Xbox 360 и PS3 като все още важни платформи и пазари, за които издателите – особено тези, които плащат един тон лицензионни такси – все още има смисъл да поддържат.

Другият аспект е, че спортните видео игри обикновено са последните нови заглавия, които трябва да бъдат публикувани на неактуална платформа. Последното оригинално заглавие на Xbox, което се продаваше преди десетина години, например, беше Madden NFL 09. FIFA 14 и Pro Evolution Soccer 2014 бяха пуснати през 2013 г .; те са последните физически стоки, които се доставят за PlayStation 2, който дебютира през 2000 г. И серията Just Dance на Ubisoft все още е силна за Wii от миналата есен.

Това не е някакъв алтруистичен жест към носталгията. Ако има надеждна платформа, EA – публично търгувана компания, включена в NASDAQ – ще продава за нея. Има огромна аудитория от играчи, които не са получили най-новите и най-хубави хардуерни устройства и са ОК с това, което имат. Очарователно е да видите издател на ААА, който да обслужи аудитория, която получава максимума конзолния си хардуер.

Така че респект за собствениците на PS3 и Xbox 360. Те все още са добри машини.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари