Издателят Versus Evil и независимият разработчик Invisible Walls ApS представиха анимиран трейлър към кооперативния сървайвъл хорър с перспектива от трето лице First Class Trouble. Поводът за това е анонса, че играта ще влезе в Steam Early Access на осми следващия месец. Дo 18-ти март може също така да заявите желание за участие в плейтестовете, организирани по случай деня на свети Патрик. Самата игра, макар и като визия да не изглежда като първокласно ААА заглавие, то като споделено с приятели забавление сякаш ще е нещо супер успешно. Самите Invisible Walls – студио, базирано в датската столица Копенхаген и основано през 2017 – са компания, специализирала се в игри с изразена социална насоченост и споделени преживявания, като имат отличия от Gamescom, Berlin Game Week и Tokyo Game Show.

Действието в First Class Trouble се развива в една алтернативна версия на 50-те години на миналия век, в която шестима играещи трябва да обединят усилия, за да прекратят работата на C.A.I.N., полудял изкуствен интелект, който се опитва да ги убие докато прекарват своята почивка на междузвезден круиз. Двама от шестимата играчи биват избрани на случаен принцип да играят като „персоноиди“, убийци, изпратени от изкуствения интелект, за да предаде останалите участници. Играта се описва като мултиплейърен кооператив, в който трябва да използвате дедуктивното си мислене, за да успеете.

„Сътрудничеството и бързата мисъл стоят в сърцето на геймплея, като вие и вашите приятели ще трябва да извършвате заедно различни задачи, за да продължите да обхождате картата, да използвате умело картите-ключове, чрез които достигате различни зони и откривате различни предмети, които ще ви помогнат за прогреса ви. Що се отнася до персоноидите, те ще се опитват да хвърлят съмнение и раздор в групата с развитието на самата игра. Различните среди на картата предразполагат за изключително забавни моменти: хората може да се изхвърлят един други от кораба, да хвърлят другите в спа басейни, да ги заключват във фризери и хвърлят по главите им бутилки с алкохол“, пишат авторите на играта.

3 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари