Flower и Journey идват и за Windows

0
170

Thatgamecompany обяви, че Flower and Journey ще направят дълго чаканата си премиера и за персонални компютри. Издател на игрите ще е Annapurna Interactive.

Flower излезе преди точно десет години за PlayStation 3, а впоследствие за PS4, iOS и Vita. Енигматичната игра проследява сънищата на шест цветя, разположени на прозореца в безлични апартаменти. Играещият управлява откъснат от вятъра цветчета, вдъхвайки живот на сивата среда, като по пътя си преодолява различни препятствия.

Подобно на Flower, Journey представлява иновативен и красив експеримент, отличаващ се с оригиналност на изразните средства. В нея контролирате мистериозна фигура в обширна пустинна местност, управлявайки неговите движения. Забележителното в нея си остава подхода, при който взаимодействието на играещия със средата и другите герои, създава музикални тонове и теми, за което основна роля има Остин Уинтъри (Assassin’s Creed Syndicate, Abzu, Flower, The Banner Saga). Играта излезе преди седем години за PlayStation 3, а по-късно и за PS4.

Flower вече е достъпна за PC чрез GOG, Steam и Epic Games Store.

„Отпразнувайте десетгодишния юбилей с нас, завинаги Валентин! Flower за PC (Steam/GOG/Epic GAMES Store) е достъпна от днес, благодарение на Annapurna Interactive“, написаха създателите на играта в Twitter.

Що се отнася до Journey, играта ще е достъпна по-късно тази година за PC посредством Epic Games Store.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари