Focus Home придоби студиото зад The Surge – Deck13

0
117

Френската издателска компания Focus Home Interactive придоби немското студио Deck13, което познаваме от игри като The Surge и Lords of the Fallen. Focus Home и Deck13 работят съвместно от известно време, издавайки заедно поредицата на The Surge, макар и компанията да е по-известна със заглавия като Farming Simulator, SnowRunner, Vampyr, A Plague Tale, Greedfall и други. 

Издателската компания присъедини към своите рангове целия екип на студиото, което включва 60 души. Сделката е оценена на  €7.1 милиона.

Юрген Голднер, който е председател на управителния съвет на Focus Home Interactive направи изявление (посредством Businesswire): “Щастливи сме да приветстваме екипа на Deck13 и нямаме търпение да работим заедно и да постигнем нашите амбициозни цели. Това придобиване бележи огромно постижение в историята на нашата компания и ще засили нашия бизнес модел. Този ход ще бъде подпомогнат с финансиране от €46 милиона, които ще послужат и за бъдещи разработки. 

Що се отнася до двете Surge игри – те попадат в научнофантастичния екшън RPG жанр, макар и да не оставят след себе си огромно впечатление след появата си. До известна степен мога да подкрепя малко над средната оценка от страна на потребителите в Metacritic, тъй като при досега ми с The Surge 2 не успях да усетя магията или потенциала на това заглавие.  И все пак, това не е ревю, следователно ако не сте се докосвали до тези игри, то дайте им шанс. Току-виж паснат на вашия индивидуален вкус.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари