Fortnite ще предостави версия за PS5 и Xbox Series X

0
102

Epic Games потвърди, че хитовия battle royale шутър Fortnite ще стане достъпен за Playstation 5 и Xbox Series X, когато новите конзоли излязат на пазара по-късно тази година.

Настоящата версия е изградена върху Unreal Engine 4, но Epic добави, че играта ще мигрира на току-що анонсирания Unreal Engine 5, който ще излезе в средата на 2021 г. 

Иначе казано по-конкретно, в началото Fortnite ще стартира на PS5 и Xbox Series X, използвайки Unreal Engine 4.25, споделя шефа на Epic Тим Суини пред Digital Foundry в скорошно интервю. 

“Ще пуснем Fortnite за следващото поколение конзоли на Unreal Engine 4.25, който впоследствие ще бъде обновен и много от нашите партньори ще изградят именно върху него своите нови игри. Следващата година Fortnite ще премине към Unreal Engine 5 и с тази стъпка ще бъдат добавени нови яки функции”, казва Суини.

Специфичното за Unreal Engine 5 е, че ще работи на всички платформи, които поддържа настоящата версия, включително Android и iOS, както и Playstation, Xbox и Nintendo Switch – “и трябва да е така, защото с преминаването на Fortnite към Unreal Engine 5 следващата година, ние ще продължим поддръжката на всичките 9 платформи – е, 9, когато прибавим и двете нови”, обяснява Суини.

Unreal Engine 4.25 стартира едва този месец и вече има поддръжка за новото поколение конзоли. Някои от функциите дори са вече част от Fortnite според Epic.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари