Разглеждането на документите, предоставени в хода на започналото дело между Apple и Epic Games, продължава да дава интересна информация относно двете компании. От поредния такъв документ, станал достояние на The Verge става ясно, че един от хитовете на гейм сцената днес – Fortnite – е заработил за създателите си над девет милиарда долара.

Във финансова презентация, представена по време на изслушванията и датираща от януари тази година става ясно, че играта е генерирала печалба от $5.4 млрд. през 2018 и $3.7 млрд. за 2019 или общо $9.1 млрд. за две години. В презентацията се посочва също така че прогнозата е Fortnite да донесе през 2020 $2.7 млрд. Очакванията на Epic са били надминати сериозно, след като става ясно, че за миналата година тя е донесла на Epic $5.1 млрд.

От предоставените финансови извлечения става ясно, че другите популярни заглавия на Epic, като тези, които идват от Psyonix, Battle Breakers и Spyjinx са заработили общо за компанията $108 милиона за 2018 и 2019. Печалбата от Unreal Engine са достигнали $124 милиона за 2018 и $97 милиона за 2019.

Спорът между Apple и Epic Games се води няколко години, като той достигна кулминационната си точка през миналата година, когато Epic публикува обновление за мобилната версия на Fortnite, с което беше пренебрегната разплащателната система на App Store за сметка на тази на Apple. Компанията настоява, че Apple прокарват антипазарни принципи и със сериозните комисионни, които взимат от разработчиците, спират иновациите на мобилния пазар. Изходът на делото между двете компании може да е решаващ за настоящата икономика, по която се движат големите магазини за игри и приложения, като тези на Valve, Google, PlayStation и др.

2.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари