Разработчикът на The Sinking City, Frogwares, предупреждава, че версията на тяхната игра, която в момента се предлага в Steam не е тяхно дело, предава GamesIndustry.biz.

Съобщението на студиото се появи първо в социалната мрежа Twitter, след което беше споделено в коментарите в страницата на играта в магазина на Valve. „Frogwares не са създателите на тази версия на The Sinking City, която в момента е на намалена цена в Steam. Не препоръчваме покупката на тази версия. Очаквайте повече новини скоро“, споделят Frogwares. От компанията не дават каквито и да е подробности около изказването си, но в коментарите в страницата на играта се потвърждава казаното от студиото.

„Това не е играта, създадена от оригиналните разработчици. Това е версията, която е била открадната от Nacon за бързи пари. Моля, не купувайте тази игра. Вместо това, подкрепете разработчика, поръчвайки си я от сайта на Frogwares“, гласи коментара на един от посетителите на страницата.

The Sinking City беше изтеглена от основните магазини за видеоигри миналото лято след спор между Frogwares и издателя на играта Nacon. Според създателите на играта, Nacon (преди известни като Big Ben Interactive) са нарушили няколко клаузи в договора между двете страни по отношение на лицензионното споразумение, сключено между тях, като Frogwares твърдят, че Nacon им дължат един милион долара

Играта се завърна в сайтовете за дистрибуция на игри през януари тази година, когато парижкият апелативен съд постанови, че Frogwares са прекратили договореностите по неправомерен начин. В изявление от миналата седмица, съвпаднало с излизането на играта за PlayStation 5, Frogwares заяви, че те са както разработчик, така и издател на тази версия, а тази за PS4 има отделен издател и различно игрово ID. Причината за това е текущия съдебен спор на студиото с Nacon, което се явява пречка за нормален ъпгрейд на собствениците на PS4 версията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари