GameStop работи и в бедствено положение въпреки правителствените забрани в САЩ

0
146

Във връзка с пандемията от COVID-19, в Съединените американски щати също бе въведено бедствено положение и бяха затворени много развлекателни и търговски обекти. Насред всички затворени магазини се отличават тези на GameStop, които продължават да бъдат с приблизително същото работно време. Самата компания приравнява своите продукти на храната и лекарствата и определя себе си като „основен търговец“.

Служителите на веригата получиха известия, които гласят:

„Тъй като продуктите, които носим, подобряват преживяванията на хората, принудени да работят от вкъщи, ние вярваме, че GameStop се класифицира като основен търговец и магазините ни трябва да останат отворени… Получихме информация, че местните власти посещават магазините ни в опит да ги затворят въпреки нашата класификация. Мениджърите имат право да предоставят документ, че имаме право да работим, ако се наложи“.

Според персонала упоменатия документ дава контакт към централния офис на GameStop в случай, че полицията отказва да се съобрази с него.

Все пак магазинът склони да направи някои промени спрямо начина си на работа. Работното време е съкратено, няма да се провеждат специални събития и замяната на използвани игри не се позволява до 29-ти март.

Много от служителите на GameStop не харесват настоящата стратегия на компанията. Според тях, по-добре би било тя да се заеме с доставката на предпазни средства като маски и дезинфектанти. И още, персоналът се тревожи за безопасността си, особено след като продължава да работи без прекъсване.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари