Gears 5 ще работи и на Windows 7

1
154

Миналия месец бе публикуван списъка със системни изисквания на предстоящата игра Gears of War 5 (вече само Gears 5). Въпреки занижените изисквания Microsoft искаше да подчертае, че Windows 7 няма да се поддържа в следващите заглавия. Valve и Steam обаче имат друго мнение по въпроса. На страницата на Gears 5 на платформата, старата операционна система е дадена като съвместима. Невярващи, феновете се обърнаха към разработчика The Coalition, питайки дали това е факт. Райън Клейвън, работещ върху мултиплеър режима на играта, потвърди новината като вярна.

От друга страна, като минимален капацитет оперативна памет са зададени 8GB (в сравнение с 6GB според Microsoft). Може би това е свързано с допълнителната памет, необходима, за да се изпълнява Steam съвместно с Gears 5, но изискването си е и напълно оправдано за модерните видеоигри. Необичайно, изискваното дисково пространство е силно повишено на 80GB (в сравнение с 15GB според първите публични изисквания). Steam обаче ще ви донесе възможността да събирате карти за размяна, постижения, да правите записи на играта в облака. Поддържат се и контролери и мултиплеърът може да се играе между различни платформи. Имайте предвид обаче, че дори и да сте закупили Gears 5 на Steam, ще трябва да имате Xbox профил, за да се логнете за мултиплеър игра.

Въпреки възхода на Windows 10 и прекратяването на поддръжката на 7 следващата година, старата операционна система все още е широко използвана. Според проучването на Steam за софтуер и хардуер почти 22% от потребителите все още я използват.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Все още няма игра която да не върви на 7-цата, има такива заради алчността които пишат – Минимум Вирус 10… ДА ГО ДУХАТ!