Днес е голямата премиера на Gears Tactics, следващата голяма игра от света на Gears of War. Играта на Microsoft и The Coalition направи истински фурор сред почитателите на поредицата, независимо от това, че заглавието не е традиционна за света на GoW. Вместо шутър с перспектива на камерата от трето лице, става дума за походова стратегия с различни елементи от други жанрове, като смесването на геймплея със синематика в реално време и емоционална и силна история – нещо, което не е типично за стратегическите игри. Колко популярна, ще попитате? Толкова, че в навечерието на своя дебют, играта се превърна в най-добре продаващото се заглавие в Steam, за което ни предават от Windows Central.

Както знаете, играта излиза днес за PC – в Steam и в Xbox Game Pass Ultimate, а по-късно тази година, и за конзолата на Microsoft. Дали освен за Xbox One, ще се появи и за Xbox One Series X, не е известно. Ашър Мейдън от медията, прави любопитен коментар относно новината, че Tactics вече е в челото на Steam. Той изглежда удачен с оглед на това, че Microsoft залага изключително много на абонаментната си услуга.

„Докато това може да звучи, като страхотна новина за The Coalition, то това не е такава за Xbox Game Pass. Дори и сега, геймърите предпочитат да си закупят заглавие от Steam, вместо да го свалят безплатно чрез Microsoft Store, използвайки Xbox Game Pass. Но за да се пребори с това, Microsoft трябва да преобрази магазина си, така че да е по-добър за целите на откриването на игри“, пише Мейдън.

Що се отнася до Gears Tactics, то от всичко видяно досега от геймплея ѝ, спокойно може да заложим, че както феновете на Gears of War, така и феновете на походовите стратегии, ще се влюбят в нея. В интервю, придружаващо превюто на играта, директорът на дизайна на Tactics Тайлър Билман, обяснява пред IGN основните достойнства на играта по отношение на други тактически игри.

„Става дума за три неща: отворен геймплей, синематично разказване на историята и дълбочина на персонализацията“, започва той. „По отношение на открития геймплей, фактът, че играта ни не разчита на плочков дизайн, я прави да изглежда по-гъвкава. Всяка бойна единица разполага с три действия на всеки ход, които могат да използват във всякакви комбинации, за да се движат, стрелят и използват уменията си. Gear Tactics не е ограничена до едно действие на ход, а Execution системата създава това огромно усещане за нещо специално на случващото се в играта. Ако разширите отряда и екзекутирате враг, всяка друга бойна единица в отряда ви получава бонус екшън. По този начин, всичко това създава невероятно забързано преживяване с идеята за нанасяне на възможно по-голяма вреда. Синетаичния начин за разказване е друга област, която вдъхва живот на Габриел „Гейб“ Диаз, на отряда му в търсенето на Уккон. Ние разказваме една лична и емоционална история, по начин, по който не сте виждали това да се прави в една тактическа игра. Осъществяваме го, благодарение на висококачествени синематики, създавани в реално време, което ви показва настройките за персонализация, които сте избрали, в сцените, с което вдигаме летвата в сравнение с други Gears of War игри“.

Що се отнася до широките възможности за къстъмизация, то Билман споделя, че основата е една голяма метаигра, която позволява на играещите да създават бойни единици, които отговарят на стила им на игра. Съществуват пет различни класа, всеки с по 30+набора от умения. Всеки клас си има по едно оръжие, което го отличава от другите, с пет мод слота, които може да използвате за ъпгрейд на статистиката ви и да добавите и още умения. Всеки войник има по три слота за броня (глава, торс, крака), като всеки от тях може да бъде екипиран допълнително с независими брони, които добавят към уменията и статистиката ви. Самата екипировка се печели с изпълнение на мисии, завършване на допълнителни цели и събирането на пакети с екипировка. И при това без всякакви микротранзакции и допълнително харчене. Всичко може да се спечели с игра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари