GeForce Now ще получи автоматична синхронизация с библиотеката в Steam

0
231

Потребителите на GeForce Now могат да синхронизират своите библиотеки в Steam само с използването на техните акаунти с новата функция за синхронизиране, която Nvidia въвежда. Съвместимите игри ще се появяват в секцията „Моята библиотека“ на Game Sync, съобщават от Nvidia.

Облачната услуга „донеси своята собствена игра“, която стартира като обособена отделна услуга по-рано тази година, позволява на потребителите да играят игри, закупени чрез други платформи – включително Steam, Epic Games Store, Battle.net и Uplay директно в облака на тяхната платформа. Но при стартирането, интегрирането на игрите от библиотеките от Steam в платформата звучеше по-скоро като маркетингово послание, отколкото като реализирано преимущество. Сега обаче, вече функцията е факт.

Новата функция ще идентифицира игрите в библиотеката на Steam на потребителя, които се поддържат от платформата на GeForce Now, и ще ги добавя автоматично към списъка „Моята библиотека“, което ще рече, че наистина Nvidia планира да въведе пълна интеграция, както се казва в официалните им изявления. За да синхронизирате вашия акаунт в Steam с вашата библиотека GeForce Now, е необходимо да отидете на Game Sync в настройките всеки път, когато закупите нова игра чрез Steam, която бихте искали да синхронизирате.

Когато Nvidia стартира платената версия на GeForce Now, това предизвика известен спор сред компаниите създатели на игри, които разглеждат това като начин потребителите да получат достъп до съдържание, защитено с авторски права, без разрешението на издателите, а няколко от тях изтеглиха своите игри от GeForce Now. Nvidia актуализира своята политика през май, като изисква от издателите и разработчиците да се включат в платформата, за да могат техните игри да се играят дистанционно на сървърите на Nvidia.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари