Ghost of Tsushima, един от последните ексклузиви за PlayStation 4 ще предложи един наистина красив свят, вдъхновен от източната естетика и средновековна Япония. В същото време обаче говорим и за огромно открито пространство, в което Sucker Punch ще искат да се изгубим.

Наскоро представители на студиото дадоха пространно интервю за IGN, в което говорят за мащабите на играта и нейния свят, геймплея, скритите тайни и присъствието на странични мисии. Нейт Фокс, директор на играта и творческия директор Джейсън Конел отговарят, че колко точно е голям света на Ghost of Tsushima ще трябва да разберат самите геймъри. Що се отнася до самите Sucker Punch, то това ще е най-голямата и най-амбициозна игра, по която са работили досега. Относно тайните, различните и страничните мисии, то за откриването им, вие ще бъдете възнаграждавани подобаващо. Някои от тях ще откривате с помощта на геймплея, на някои от тях ще се натъквате случайно, бродейки в този огромен, открит свят.

„Тя е много по-голяма от InFamous: Second Son“, споделя Конел. „Определено това е най-огромната игра, която ние в Sucker Punch сме правели някога, по-голяма в пъти от това, което сме правили досега – както по отношение на нещата в нея, така и по отношение на пейзажа и пространството в километри“. Относно конкретната ѝ продължителност, Конел заявява, че тя може да стигне до 50 часа със страничното съдържание, което предлага. Трудно е да бъде изчислено, добавя той, тъй като ще има играчи, които ще искат да се придържат към главната история и такива, които ще искат да се насладят в пълнота това, което им предлага вселената на Ghost of Tsushima.

Играта ви пренася към японския остров Цушима в едни извънредно мрачни времена за Страната на изгряващото слънце по време на монголското нашествие. Вие играете Джин, безсмъртен воин, опитващ се да спаси своята родина. Конел обяснява, че въпреки минималистичния си интерфейс и липсата на ръководещи постоянно маркери играча, началото на играта служи за въведение, което да помогне на всеки да влезе в историята.

„За история, която е голяма, колкото нашата и игра, огромна като тази, то е невероятно важно за нас хората да разберат първо пътуването на Джин. Има много неща, които трябва да бъдат видени и чути. Така че в първата част, ние ви представяме кой е той и какво се е случило с острова. Така че имате този начален етап на установяване на рамките на света. И това е много важно преди да отворим този свят. Но веднъж стигнали края на тази начална точка, то всичко става доста открито“, пояснява Конел.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари