God of War вече е златна

0
555

В края на настоящата седмица дългоочакваният ексклузив за PlayStation 4 стана златен! Това означава, че дисковете с играта са готови да бъдат качени по поточната линия и всичко, което ви остава да изчакате 20-ти април, когато ще е премиерата на играта.

„Това беше най-страшното, най-прекрасно нещо, което някога съм правил и няма да съм честен, ако не кажа, че то нямаше да е възможно без пълната подкрепа на Sony и неуморната работа на невероятния екип на студиото в Санта Моника. Преживяхме много неща заедно и не бих променил абсолютно нищо“, споделя Кори Барлог, директор на играта.

Новата игра от поредицата ще ви пренесе на необичайно място за Кратос – Скандинавието. От Santa Monica заявиха нееднократно това, че този с този God of War бива открита изцяло нова страница в епоса за Кратос. Тук ще направи премиерата си и неговия син, Атрей. И от предишно интервю на Sony разбрахме, че това няма да е единствената игра, в която ще го видим.

В наскоро дадено интервю за блога на PlayStation, Кори Барлог и колегите му говорят повече за Атрей, мястото му в историята, в играта и самата идея за присъствието му тук. Любопитен момент от разказа на хората, работещи по God of War е това, че те са черпели вдъхновение от най-добрите съпътстващи героя персонажи – Ели от The Last of Us и разбира се, Елизабет от Bioshock Infinite. Има и конкретна причина за включването на Атрей в поредицата. Това е желанието да се предаде един напълно различен образ на Кратос и леко карикатурния му и брутален герой да получи далеч по-човешки вид, а появата на Атрей и показаната връзка между тях – да промени отношението на играещия към него.

„Атрей е огледалото, което огрява Кратос и го кара да осъзнае, че трябва да се промени. Атрей ще извади човечността му на показ. Кратос ще получи своя собствена човечност и ще трябва да разбере начинът, по който ще я приеме“, обяснява Барлог.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари