Като цяло, голяма част от сюжета на големия хит God of War се развива на борда на лодката на Кратос. Независимо дали в Езерото на Найн или Хелхайм, геймърите прекарват доста време на лодка. Затова студиото на Sony в Санта Моника разкри някои детайли около проектирането ѝ. Оказва се, че едно семпло средство за движение из света на God of War е изисквало необичайно много внимание от страна на програмистите и аниматорите.

Дийн Раймър, дизайнера на бойните сцени в играта, отвори темата в „Дневника на разработчика“ в PlayStation блога. Той разкри техническите предизвикателства от изграждането на емблематичната лодка. Изглежда идеята се е зародила благодарение на Кори Барлог (Креативен директор на Sony Санта Моника). Той е търсил начин да я включи в геймплея още от времето на God of War II. Опитите обаче се увенчали с неуспех поради „липсата на оправдателна причина“ за добавяне на лодка. Сега обаче в играта дебютира Езерото на Найн. Като централна „гара разпределителна“ играчите го обикалят непрекъснато, за да достигнат до различни локации. Екипът е използвал за образец видеа за каране на кану и други видове лодки. Накрая дори се задължили да „построят“ лодка от кашон в залата за запис на движението. Голямата работа си личи – функционалността на лодката се дефинира от повече от 600 анимации. Освен това образът на бога Мимир е разкрит предимно на тази лодка. Според Раймър около 750 реда диалог са протекли на нея.

Най-трудно за разработчиците се оказало да създадат анимациите за качване и слизане от лодката. В един момент дори е имало бъг, в който Кратос слиза от нея заедно с греблото, което след това може да ползва като оръжие. До окончателното издаване на God of War всички проблеми са изгладени, за да можем да се насладим на едно вълнуващо плавателно преживяване.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
love
love

евалата ето така се правят големите супер игри…с желание и упорита работа…ей много малко студия останаха които да вкарват желание в игрите си за жалост,ама…