God of War с най-успешен дебют в историята на PlayStation

1
517

Почитателите на поредицата за Кратос показаха своята преданост към сериите, помагайки на новия God of War да достигне нов връх.

Излязла с голямо очакване и приета изключително добре, както от медиите, така и от геймърите, God of War се явява крайъгълен камък в поредицата. И макар директорът на играта Кори Барлог да настоява, че това е по-скоро еволюция за Кратос и сериите, а не „изцяло нова игра“, въвеждането на Атрей, сина на Кратос, визията и този помъдрял и по-сериозен Кратос, пращането му на север – все неща, които няма как да не те накарат да помислиш, че това е ново начало на поредицата.

God of War вече може да се похвали и с постижението на най-успешен дебют за платформата на PlayStation за ексклузив за конзолата. Това е официалната статистика на NPD Group. Що се отнася до конзолите. Месеца, в който излезе играта Sony продава 326 000 конзоли PS4. Може да се сетите каква е причината. Е, едва ли е само God of War, тъй като съвсем скоро очакваме появата на Detroit: Become Human на Quantic Dream. Освен това предстои излизането на следващата част на The Last of Us, на Spiderman, на Days Gone, на Ghosts of Tsushima. Нещо повече, априлските продажби на PS4 са били не само най-високите месечни продажби за сегашното поколение конзоли на Sony, но и за кознолна игра въобще, откакто се води статистика за това – или от 1995 досега.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари