Google анонсира появата на Agones

0
463

Google решиха да навлязат в съвсем нова територия – сървърния хостинг на мултиплейърни игри с представянето на открития проект Agones, базиращ се на платформата за оркестрация на контейнери Kubernetes. От Google разкриха и името на своя голям партньор – гигантът в гейминга Ubisoft.

Kubernetes е проект с открит код, разработен първоначално от Google, който помага за управлението на контейнери, които на свой ред позволява безпроблемното пускане на приложения в непроменен вид в различни компютърни среди.

От Google са убедени, че Agones ще е полезен на видеоигровата индустрия, тъй като на повечето игрови дизайнери им се налага да пишат собствен софтуер, за да управляват гейм сървърите. Това от своя страна е трудно и отнема значително време, а освен това е скъпо, пише Марк Мандел от компанията. Той обяснява, че гейм сървърите притежават сложен дизайн и изискват присъствието на сървърен мениджър, който да осъществява връзка с услуга, предоставяща мачмейкинг услуги, за да групира играещите с опоненти, притежаващи сходни нива на умения, за да се постигне баланс в съревнованието. „Този тип сървъри се нуждаят също така и от пряка връзка към IP адреса на сървъра, поддържащ играта и порта му, а не разчита само на услуги, разтоварващи натоварването. Тези бързи игри са изключително чувствителни по отношение на забавянето, към което споменатите услуги за баланс само добавят още натоварване. Освен това, тъй като всички играещи, свързали се към един сървър споделят симулацията на играта в паметта по едно и също време, то е всъщност по-лесно да се свържат към една и съща машина“, обяснява Мандел.

Agones премахва голяма част от сложността на този процес, тъй като предлага Kubernetes с вградената възможност за създаване, управление и баланс на процесите на специализираните гейм сървъри директно в клъстърите на Kubernetes. Разработчиците могат да използват познатите им инструменти и апликационно-програмни интерфейси, за да направят това, като в същото време могат да използват и API компонента на Kubernetes, за да свързват матчмейкинг услугата директно с Agones. Проектът е в доста ранна фаза на разработка, но може да го разгледате подробно от страницата му в GitHub.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари