Google експериментира с Play Pass, отговорът срещу Apple Arcade

0
282

Във войната с многобройните абонаментни услуги Google обмисля да започне с представянето на Play Pass. Услугата ще се предлага срещу $5 месечно и ще е директна конкуренция на Apple Arcade, предлагайки „стотици премиум приложения и игри без реклами или вътрешни покупки„.

Според публикацията на Android Police, платформата е в последните си етапи на тестване. Тя предлага практически всичко, достъпно в Android Play Store каталога за Android, от платени приложения за музика до игри. Някои от забелязаните заглавия са Stardew Valley, Marvel Pinball и Risk. В сравнение с Play Pass, Apple Arcade вероятно ще предлага единствено мобилни игри.

Apple вече усилено подписва договори с водещи компании като Sega, Konami, Disney, Sumo Digital и Cartoon Network. Услугата Apple Arcade се отличава с около стотина ексклузивни за iOS заглавия. Компанията дори спомена, че иска да подпомогне разработчиците в тяхната разработка.

Едно нещо, което не знаем за Apple Arcade, е цената за абонамента. Едва ли ще чакаме дълго, след като услугата трябва да дебютира още тази есен. Фактът обаче, че от своя страна Google вече привършва с тестовете на Play Pass, означава, че ще има оспорвана конкуренция между двете компании. Още повече, че Google търси да покрие и друга ниша на пазара със стартирането на Google Stadia платформата. Интересно ще бъде да видим дали двете предложения ще могат да се съчетават по някакъв начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари