Google експериментира с Play Pass, отговорът срещу Apple Arcade

0
260

Във войната с многобройните абонаментни услуги Google обмисля да започне с представянето на Play Pass. Услугата ще се предлага срещу $5 месечно и ще е директна конкуренция на Apple Arcade, предлагайки „стотици премиум приложения и игри без реклами или вътрешни покупки„.

Според публикацията на Android Police, платформата е в последните си етапи на тестване. Тя предлага практически всичко, достъпно в Android Play Store каталога за Android, от платени приложения за музика до игри. Някои от забелязаните заглавия са Stardew Valley, Marvel Pinball и Risk. В сравнение с Play Pass, Apple Arcade вероятно ще предлага единствено мобилни игри.

Apple вече усилено подписва договори с водещи компании като Sega, Konami, Disney, Sumo Digital и Cartoon Network. Услугата Apple Arcade се отличава с около стотина ексклузивни за iOS заглавия. Компанията дори спомена, че иска да подпомогне разработчиците в тяхната разработка.

Едно нещо, което не знаем за Apple Arcade, е цената за абонамента. Едва ли ще чакаме дълго, след като услугата трябва да дебютира още тази есен. Фактът обаче, че от своя страна Google вече привършва с тестовете на Play Pass, означава, че ще има оспорвана конкуренция между двете компании. Още повече, че Google търси да покрие и друга ниша на пазара със стартирането на Google Stadia платформата. Интересно ще бъде да видим дали двете предложения ще могат да се съчетават по някакъв начин.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за