Когато Google обявиха привличането на едно такова сериозно име, като Джейд Реймънд, ръководила работата по първите две игри от света на Assassin’s Creed, и ветеран в гейм индустрията с опит в големи компании, като Sony, Electronic Arts и Ubisoft, компанията заяви ясно амбицията си за Stadia – завземане на върховете на клауд гейминга.

Реймънд вече няколко месеца оглавява новосформираното студио Stadia Games and Entertainment, работейки за успеха на платформата. Едва ли е и изненада, че именно Ubisoft и EA станаха едни от първите партньори на Google в Stadia. Но Реймънд не спира да усилва позициите на студиото, което е сформирано с цел създаването на оригинално съдържание за клауд стрийминг платформата на Google.

Тази седмица VideoGamesChronicle съобщи, че Stadia Games and Entertainment са привлекли още трима бивши служители на Ubisoft, заемащи важни позиции в работата по Assassin’s Creed поредицата. Това са Франсоа Пеланд, Матийо Ледук и Себстиен Пюел. Последният ще заеме позицията на генерален директор на базираното в Монреал студио.

Пюел изпълнява ролята на изпълнителен продуцент на поредицата за асасина от 2009 (с Assassin’s Creed III) до 2014 (Assassin’s Creed Unity). Пеланд работи като изпълнителен директор на развитието в Ubisoft Quebec, студиото зад Assassin’s Creed Syndicate и Odyssey, а също така изпълнява ролята на старши продуцент за Assassin’s Creed III. В Google Stadia, той ще ръководи продукцията и ще е отговорен за стратегията за приоритетните за Google игри.

Що се отнася до Ледук, той се присъединява към компанията като художествен директор. Той изпълнява дълго време ролята на помощник-художествен директор за Assassin’s Creed сериите и самият е художествен директор за Watch Dogs игрите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за