По-рано тази седмица, Алекс Хътчинсън, творчески директор на Stadia Games and Entertainment, известно преди като Typhoon Studios, коментира във връзка със скорошната вълна от премахвания на видеоклипове в Twitch, които използват музика със запазени права без разрешение, че геймплей стрийминга без разрешение от съответното студио представлява сходно нарушение. Според него геймърите трябва да си плащат, ако искат да излъчват геймплей.

„Стриймърите, които са притеснени за това, че тяхното съдържание бива забранявано, защото използват музика, за която не са плащали, би трябвали да са по-притеснени от факта, че стриймват игри, за които също не са плащали. И всичко това ще приключи веднъж след като издателите решат да наложат тази мярка“, изказа своето становище Хътчинс.

„Истината е, че стриймърите би трябвало да плащат на издателите на игрите, които стриймват. Те би трябвало да си купуват лицензи, като всеки един истински бизнес и да плащат за съдържанието, което използват“, допълни той в профила си в социалната мрежа Twitter. Неговото изказване получи сериозна негативна реакция от гейм индустрията и дори Google изрази несъгласието си с неговата позиция. В интервю за 9to5Google, представител на компанията заяви, че думите на Хътчинс не представят официалната позиция на Google по въпроса.

„Скорошните туитове на Алекс Хътчинс не отразяват позицията на Stadia, YouTube и Google“.

Скоро след изказването на Хътчинс в Twitter се появи и шефът на гейминга в Google Райън Уот, който допълни официалната позиция на компанията: „Ние вярваме, че както издателите, така и създателите на съдържание имат прекрасна символна връзка, която позволява да бъде създадена една богата ексоистема. Такава, която носи облаги за всички. YouTube е фокусиран над създаването на стойност за творците, издателите и потребителите. Когато работим всички заедно, нещата се получават“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари