Google стартира Stadia Makers програма, за да привлече инди студия за своята платформа

0
95

Google трескаво търси партньори, които да разширят библиотеката игри за стрийминг платформата Stadia. След споделени съмнения на виртуалното събитие Games Developer Summit компанията представи специална програма Stadia Makers за инди студията, възнамеряващи самостоятелно да издадат своите заглавия.

За целта Google си партнира с Unity за постигане на универсалност на платформата. Програмата предлага три предимства – техническа помощ от екипа на Unity при възникнал проблем, до пет физически копия на SDK пакета за студиото (в зависимост от това от колко човека че състои то), както и обещание от Google да спонсорира разработчиците за загубите от адаптацията към нова платформа. Любопитните могат да проверят условията на Google и да кандидатстват за програмата от нейния официален сайт.

Засега програмата е достъпна за разработчици, които пишат игри чрез енджина Unity версия минимум 2019.3, и възнамеряват да пуснат играта си тази или следващата година. Според Google програмата ще „започне от малкото“ и постепенно „ще се разшири, за да изгради път на малки и големи студия да прехвърлят своите заглавия към Google Stadia.“

Games Developer Summit на Google е редовно събитие, насочено към разработчиците на игри и представящо възможностите на софтуерния гигант в това направление. Освен новини за Stadia, Google сподели, че започва да разпространява нови софтуерни инструменти за програмиране на игри за Android. Влизат в сила и нови условия на ползване на облачните гейминг сървъри на компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари