Google представи интерактивната онлайн игра Interland, предназначена за обучение на децата на основите на информационната безопасност в интернет.

Играта е достъпна за всички потребители от целия свят и предлага само английски език. С тази игра Google обучава децата на петте основни признака за работа в Глобалната мрежа:

  • да бъдем умни – внимателно да споделяме информацията
  • да бъдем нащрек – да не се хващаме на въдицата на мошениците
  • да бъдем силни – да пазим и да не разкриваме соите тайни
  • Да бъдем добри – да се отнасяме към всички с добро
  • Да бъдем смели – ако се съмняваш в нещо, обсъди го

Interland включва четири участъка, на които младите геймъри се сблъскват с хакери, фишъри, агресори и с хора, които разкриват твърде много информация за себе си.

Така например, в кралството Kind Kingdom играчите събират сърца и най-различни инструменти, с които разпределят добротата с другите персонажи от играта и се оплакват от хулиганите, срещнати по пътя.

Играта Interland е част от по-широка програма с име Be Internet Awesome, създадена и качена в уеб-пространството съвместно с други организации по охрана безопасността на интернет потребителите, като например ConnectSafely, Internet Keep Safe Coalition и Family Online Safety Institute.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари