Когато компания от ранга на Google ти предостави възможността да заведеш дело срещу тях, най-добрия ти ход в случая е да се възползваш.

Google, Id Software и Bungie са обект на нов колективен иск, който вече е входиран във федералния съд на Ню Йорк, след като е заведен първоначално във върховния съд на Куинс Каунти, предава IGN, които се позовават на публикация в ClassAction.org. Според обвинението в иска, подаден от ищеца Жаклин Шепърд, компаниите са подвели своите потребители с твърдението, че игрите им могат да се играят в 4K резолюция.

Жалбата на Шепърд се основава на твърдения на Google при анонса на услугата за клауд стрийминг на видеоигри, че платформата ще е по-мощна от Xbox One X и PlayStation 4 Pro, взети заедно, особено по отношение на възможността игрите да се играят в 4К резолюция. При старта на Stadia обаче става ясно, че това, което те доставят не е реално 4К изображение, а подобрена картина на основата на по-ниска резолюция. Според Шепърд, с откриването на предварителните поръчки за играта без да се предостави коректна информация за възможностите на платформата да достави реално 4К, Google са направили лъжливи и подвеждащи твърдения, засягащи качеството на услугата с цел генерирането на по-големи печалби за отдела, отговарящ за Google Stadia, посочва изданието.

В иска се включват имената и на Id Software и Bungie, поради това, че те рекламират версиите на Doom Eternal и Destiny 2, заявявайки, че потребителите ще могат да се насладят и на 4К резолюции, макар и нито една от двете игри да поддържа реално подобна възможност. Според Шепърд, конкретно Id Software са спечелили милиони долари от споменатите твърдения. Студиото отрича да има вина за това, както и да са подвели умишлено някой от потребителите си. Искът търси финансови компенсации заради тези подвеждащи твърдения, както задължаване на Google да представя реалната резолюция, при която върви всяка една от игрите, представени в каталога на Stadia.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари