Google Stadia интегрира 4K стрийминг в мрежата

1
221

Google най-накрая изпълнява ключовото обещание за Stadia, като дава възможност за 4K гейминг в интернет, според 9to5Google и няколко потребители в Reddit.

Ще ви трябва абонамент за Stadia Pro и бърза интернет връзка, за да използвате функцията, като Google посочва минимална „отлична“ връзка с над 35Mbps. 9to5Google обаче съобщават, че са успели да задействат 4K опцията със „задоволителна“ и дори „OK“ скорост на интернета.

Досега единственият начин за достъп до 4K игри беше чрез използване на Chromecast Ultra заедно с телевизор. Ако работи в мрежата, би трябвало да забележите видим спад в качеството. Можете да го потвърдите, като отворите менюто в играта (натиснете shift или използвайте бутона Stadia на контролера), където трябва да видите зелена 4K икона под „data usage“.

4K стриймингът беше трънливо препятствие за Stadia. Както Engadget отбелязаха миналия месец, ключова част от презентацията на Google беше, че Stadia може да достигне 4K при 60 fps. Тази резолюция обаче не се поддържа в ключови игри като Red Dead Redemption 2 и Destiny 2, нещо, което Google не изясни от самото начало. Вместо това играчите трябваше да разберат кои заглавия поддържат 4K сами за себе си. Освен това изглежда, че игрите, които поддържат 4K, работят с по-ниска разделителна способност от native 4K игри за компютър.

Наскоро Google увеличи броя на Stadia игрите с още пет и добави ключови функции като скрийншот и изтегляне на клипове. Все още липсват няколко основни функции, включително поддръжка на безжични Stadia контролери в мрежата и разширена Assistant поддръжка. Google все още не са потвърдили официално наличността 4K опцията, но факта, че много играчи я виждат в системата означава, че анонса е по-близо отвсякога.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари