Google Stadia ще ви позволи да продължите да играете свалени от продажба игри

0
246

Наскоро Google промени условията си в своята FAQ страница на Stadia, споделяйки една важна подробност за платформата. Компанията твърди, в редкия случай, когато издател свали от продажба или поддръжка на Stadia някоя игра, закупилите я потребители би трябвало да могат да продължават да я стриймват.

На страницата пише: „Щом веднъж сте закупили игра, имате правото да я играете. В бъдеще е възможно някои заглавия да не са повече достъпни за продажба, но съществуващите геймъри могат да я играят. Извън определени обстоятелства Stadia ще се стреми да предлага всички предишни закупени видеоигри достъпни за игра“.

Естествено, възможните случаи за изтегляне на игра от магазина са различни. Може да се случи разработчик да иска да експериментира с новите облачни технологии, но евентуално да се откаже от тях. Или, по-често срещаната тактика, да се появи компания (като Epic) която да подпише супер изгоден договор за ексклузивност със студиото, с което да го задължи да извади играта от Stadia. Тъй като видеоигрите ще се изпълняват на сървърите на Google, а не от стария DVD диск вкъщи, ще са по-важни взаимоотношенията ѝ с другите фирми. Тук стои въпросът „дали притежавате нещо, което не е в ръцете ви?“, проблемът с притежанието в един особен и съмнителен стрийминг бизнес. Google обаче желае да увери играчите, че техните покупки няма да бъдат обезмислени в бъдеще.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за