Google Stadia Pro дава безплатен достъп за два месеца

1
539

Вчера Google обявиха, че поточната услуга за видео игри, а именно Stadia Pro ще бъде безплатна за всички през следващите два месеца, като „допълнителна мярка“ хората да си стоят по домовете, за да бъде ограничено разпространението на COVID-19.

“Видео игрите могат да бъдат изключително ценно средство за развлечение със семейство и приятели, докато сте изолирани по домовете си, следователно ние предоставяме шанс на геймърите в 14 страни безплатен достъп до Stadia в рамките на два месеца”. пише Фил Харисън, ръководител на Google Stadia в официалния блог на Google. 

Услугата отвори врати вчера, като системата ще разпраща имейли за достъп в рамките на следващите дни на хората, които са си направили регистрация. За разлика от преди, когато беше нужно да си поръчате Stadia контролер и Chromecast, за да се абонирате, сега единственото, което ви е нужно е Gmail акаунт.

Въпреки че повечето игри трябва да бъдат закупени през платформата на Google Stadia, Pro абонаментът предоставя и някои безплатни заглавия. В момента, списъка включва 9 игри, като най-популярните, които изпъкват са Destiny 2, GRID, SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech и Thumper. 

По принцип стандартната месечна цена на Stadia Pro е $10. Тези от вас, които вече са абонирани няма да бъдат таксувани за следващите два месеца, а останалите, които се възползват от безплатния период ще им бъде начислена такса след приключването на двата месеца, стига преди това да не прекратят своя достъп. 

Докато трае безплатният период, Google ще регулират потреблението на честотната линия, за да се справят с притока на новорегистрирани потребители, както и продължителния престой на абонатите, които играят игри онлайн. В резултат на това, стандартното качество на резолюцията ще бъде 1080p вместо 4K.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари