Истинските феномени в света на видеоигрите вероятно могат да се изброят на пръстите на едната ръка: Tetris, Space Invaders, Minecraft, GTA V… Ако има противници на идеята, че последния Grand Theft Auto не може да се нареди тук, само се замислете, че това е игра, излязла през 2013, а през 2021 тя не само се играе все още активно, но и бележи най-силната си година от премиерните си 12 месеца!

Това става ясно от доклад, изнесен от страна на Take-Two Interactive относно финансовото представяне на компанията за последните месеци. В отчета на Take-Two се посочва, че GTA V вече се е продала в над 140 000 000 копия, докато втората част на Red Dead Redemption – в 36 милиона копия. В същия отчет откриваме и споменатата информация, че GTA V е имала най-силната си година от 2013 насам – годината, в която играта се появи за платформите на PlayStation 3 и Xbox 360.

Според Take-Two, основен виновник за чудесните резултати на двете игри се явяват онлайн версиите им – GTA Online и Red Dead Online. Според издателя, заглавията представляват мерило за нивата на ангажираност през 2020 – година, белязана от ръст на гейм индустрията в условията на пандемичната обстановка, при която хората бяха затворени вкъщи и видеоигрите се явяваха едно от възможните бягства от реалността. Създателите на игрите, Rockstar Games, обещават да продължат да издават съдържание за тях и за в бъдеще, което допълнително ще повиши тяхната популярност, смятат Take-Two.

Що се отнася до плановете, свързани с бъдещето, Take-Two споделят, че възнамеряват да публикуват 93 нови заглавия в следващите пет години. „Така че ние сме развълнувани, както от продължаващата да расте ангажираност на нашите настоящи заглавия, както и по отношение на това, което бъдещето ще ни поднесе с тези нови издания“, обобщава изпълнителният директор на Take-Two Строс Зелник.

Самите Rockstar са подготвили чудесни изненади за играещите GTA Online и Red Dead Online. Всеки, който се включи да играе втората игра до 15-ти този месец, ще получи безплатен пакет, който включва безплатен кон, безплатен слот за конюшня, 5000 Club XP точки, амуниции за всички типове оръжия, безплатно палто, шапка, ваучър за бързо придвижване, тоници, храна и др. Що се отнася до GTA Online, то студиото не е така щедро. Получавате безплатно шапка и тениска.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари