Това че Grand Theft Auto V е много популярна игра, знае навярно всеки, който поне малко се интересува от компютърни игри. Но малко хора имат представа, доколко успешно е творението на Rockstar от финансова гледна точка.

Според финансовия отчет на NPD Group за месец август, Grand Theft Auto V е най-печелившата игра в историята на компютърната индустрия, което е много впечатляващ резултат за една игра на четири години.

В класациите към края на месец август Grand Theft Auto V зае второ място по популярност, веднага след Madden NFL 18, но не бива да забравяме, че продажбите на NFL започнаха наскоро, а GTA V излезе на пазара през 2013 година и още не е омръзнала на геймърите. За нейния успех голям принос има и популярната GTA Online.

Екшънът Grand Theft Auto V на студиото Rockstar Games дебютира за конзолите Xbox 360 и Sony PlayStation 3 на 17 септември 2013 година. След една година играта излезе за Xbox One и Sony PlayStation 4. А последната и най-съвършена версия на GTA V излезе за персонални компютри на 14 април 2015 година. Мнозина са на мнение, че именно този подход при продажбите е помогнал на Rockstar да постигне тези феноменални продажби на Grand Theft Auto V, понеже някои геймъри на практика купуват един и същ продукт два или три пъти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари