От появата си в края на 2018, Epic Games Store не престава да расте. Голямото му достойнство за геймърите са без съмнение безплатните видеоигри. И не става дума само за инди заглавия в долния ценови регистър, а и големи игри, като World War Z, Watch Dogs, For Honor, Assasin’s Creed Syndicate, Kingdom Come Deliverance, Batman Arkham трилогията, Metro Redux, а за последно и големия хит на Rockstar, GTA V.

Последната не само изведе от строй сървърите на магазина, но и се оказала невероятно успешен ход за Epic Games. Както посочват и от CogConnected, предлагането на Grand Theft Auto V и други ААА заглавия (но особено с GTA V) е доближило потребителската база на Epic Games Store до тази на лидера в дистрибуцията на PC игри, Steam. Изразено в конкретни цифри, то благодарение на безплатните предложения, магазинът е достигнал среден ръст на потребители от 13 милиона човека в пиковите натоварвания и 61 милиона потребители месечно.

„Само допреди години, самата идея, че Epic Game Store би могъл да е сериозен конкурент на Steam, щеше да е смехотворна. Само че, понякога истината е по-странна от нереалното. И докато Steam все още води по отношение на генерираните приходи и цялостната си потребителска база, то Epic Game не е чак толкова далеч“, коментира Конър Брайтън от медията.

Може би и заради това преди година, Steam взеха решение да увеличат дела, който дават от продажба на големите издатели, което от своя страна върна в платформата на Valve Electronic Arts след 11-годишно отсъствие от Steam.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари