fbpx
0 C
София

GTA 6: всичко което се знае до момента

GTA 6 е официално на път

Най-четени

GTA 6 беше официално обявена по-рано през 2022 година, но разкритието не представляваше нищо повече от бележка, че по играта наистина се работи под някаква форма. Това едва ли беше изненадващо, но признаваме, че беше голям анонс, чрез който Rockstar най-накрая призна следващата игра от франчайза Grand Theft Auto.

Малко след съобщението обаче в Rockstar претърпяха огромно изтичане на информация, свързана с GTA 6. То включваше кадри от предварителната фаза на разработката, които можеха да покажат къде ще се развива действието на играта. Въпреки огромното количество информация за GTA 6, намерена в лийковете, предстои да разберем каква всъщност ще бъде играта. Все още има доста мистерии, включително възможната дата на излизане през 2024 година, както и въпросът кой ще бъде главният герой (или главните герои).

На тази страница ще бъде събрана цялата официална информация за GTA 6, включително новини, публикувани от Rockstar, както и слухове от други места в индустрията. Що се отнася до изтичанията на информация, няма да поставяме директни връзки към тях. Вместо това ще намерите някои спекулации, основани на системите и геймплея, показани в това, което очевидно е било много ранен билд за разработка. С разкриването на повече информация тази страница ще бъде редовно актуализирана, за да сте в течение на всичко, свързано с GTA 6.

Кога ще излезе GTA 6?

(Снимка: Rockstar Games)

Въпреки че Rockstar Games най-накрая обяви, че работи по GTA 6, те не казаха нищо за това кога ще излезе играта, камо ли да потвърди дата на пускане. Според неотдавнашен доклад на Bloomberg, настоящи и бивши служители на Rockstar смятат, че до пускането на GTA 6 остават поне две години, като се предполага, че тя ще бъде пусната през 2024 година.

Нещо повече, в съобщението за пресата, в което подробно се описва сделката на Take-Two Interactive за закупуване на компанията за мобилни игри Zynga, в раздела „Стратегическа обосновка и създаване на стойност за акционерите“ се съдържа бележка, в която се посочва, че „В перспектива се очаква комбинираната компания да постигне 14% комбиниран годишен темп на растеж… за тригодишния период от 2021 до 2024 финансова година на Take-Two.“

В отговор на това анализатор от фирмата за инвестиционно банкиране Jefferies, цитиран от Стивън Тотило от Axios в Twitter, заяви:

„В момента се очаква да се случи нещо ново: „има само няколко заглавия, които могат… да дадат на ръководството увереност да представи толкова силни насоки; смятаме, че има поне едно IP на Rockstar, което ще бъде пуснато до 24-та финансова година.“

(Снимка: Rockstar Games)

Този плануван скок през 2024 година почти съвпада с прогнозата на Том Хендерсън за датата на излизане на GTA 6. Известният лийкър, който е известен най-вече с предимно точните си прегледи на Battlefield и Call of Duty, публикува видео (вижте по-долу), в което споделя куп предполагаеми подробности за GTA 6. В него Хендерсън прогнозира, че GTA 6 ще излезе на пазара едва между 2024 и 2025 година, въз основа на неговите източници.

Впоследствие прогнозата на Хендерсън беше потвърдена от репортера на Bloomberg Джейсън Шрайер. Неговият доклад по-рано тази година потвърди, че Rockstar полага усилия да промени културата си на работното място.

Тогава излизането на играта през 2024 година. изглежда доста сигурно, но един от изтичащите данни твърди, че това може да е пожелателно. Създателят на Rockstar Mag Крис Клипел (който и преди е пускал точни новини за Rockstar Games) твърди, че макар разработчикът да е достигнал важен работен етап, той не очаква Grand Theft Auto 6 да излезе преди края на 2024 година

„Мисля, че е възможно да има реален анонс в края на годината“

написа Клипел в Twitter.

„Във всеки случай не смятам, че играта ще се появи преди края на 2024 година.“

Така че може би 2025 година е по-вероятна от тази страна на прогнозата за 2024/2025 г.

Трейлър на GTA 6?

(Снимка: Rockstar Games)

За съжаление Rockstar Games не сподели официален трейлър за GTA 6 заедно с обявяването й, което подсказва, че разработчикът подхожда към разкриването на Grand Theft Auto 6 по различен начин от предишните си заглавия. Както при GTA 5, така и при Red Dead Redemption 2 Rockstar Games дразнеше с анонс няколко дни преди да пусне първия трейлър за всяка от игрите.

Но този път Rockstar изобщо не дразнеше с анонс, нито обяви играта с трейлър, а просто включи съобщението като част от публикация в общността, което затруднява прогнозирането дали скоро ще има трейлър. Струва си да се отбележи, че през септември видяхме изтичане на геймплей кадри от ранен билд, макар че това не е представително за това, което ще бъде крайният продукт.

Така или иначе, ако има трейлър на Grand Theft Auto 6, ще разберете за него, защото интернет ще експлодира – и ние също ще ви съобщим, разбира се.

Карта на GTA 6: Къде ще се развива действието в играта?

(Снимка: Rockstar Games)

Oт Rockstar Games не са потвърдили къде ще ни отведе GTA 6, но се носят множество слухове, които предполагат разнообразни условия за играта. Въпреки че всяка онлайн клюка и сочна хапка изглежда съблазнителна, някои от тях са по-силни от други.

Най-вероятно изглежда, че действието на GTA 6 ще се развива във Vice City, измислената от Rockstar версия на Маями. В гореспоменатия доклад на Bloomberg се твърди, че източник, „близък до въпроса“, предполага, че Vice City ще се появи в GTA 6, въпреки че първоначалните планове на Rockstar очевидно са били по-амбициозни. Това се подкрепя от изтеклите геймплей кадри, на един от които се вижда влакът „Vice City Metro“.

В доклада на Bloomberg се твърди, че в началото на разработката GTA 6 е включвала огромни райони, моделирани по Северна и Южна Америка. Този обхват обаче очевидно е бил съкратен, за да се съсредоточи върху Vice City и околностите му, въпреки че „светът на играта остава голям, с повече вътрешни места в сравнение с предишните издания на Grand Theft Auto“.

Но според доклада картата няма да остане статична. Rockstar планира да актуализира GTA 6 с повече градове и вътрешни локации след пускането ѝ в продажба, като тези актуализации ще бъдат значително по-големи от тези, които е получила и все още получава GTA 5. Идеята е да се даде на разработчиците повече пространство за работа при създаването на обширната карта на играта и да се намали стресиращият извънреден труд по време на разработката. Това също така означава, че ще имате нови райони за изследване след излизането на играта на пазара. Според Bloomberg, Rockstar планира да добавя нови мисии и градове към играта „редовно“, което ще ни даде нови райони за изследване, като същевременно се надява да намали кризата в студиото.

(Снимка: Rockstar Games)

Лийкърът Том Хендерсън също така твърди, че макар Vice City да се появи в GTA 6 в някаква степен, картата на играта няма да е толкова голяма, колкото предполагаха предишните слухове.

Освен това Хендерсън твърди, че действието в GTA 6 няма да се развива през 80-те или 90-те години, а ще има модерна обстановка. Очевидно това е така, за да може базовата игра да „пасне“ на GTA Online, като разработчиците искат „възможно най-голяма свобода, за да пуснат възможно най-много DLC-та“.

Но не само за GTA 6 Хендерсън сподели подробности. Лийкърът твърди, че GTA Online, съпътстваща излизането на GTA 6, ще включва развиваща се карта, която може да се променя при всяко излизане на ново DLC за GTA 6. Хендерсън сравни тази карта с тази на Fortnite и също така твърди, че при пускането на GTA 6 ще бъдат направени допълнения към картата „по подразбиране“ на GTA Online, включително нови области и разширяването й.

Струва си да се отбележи, че Хендерсън направи уговорката, че „не е известен с изтичанията на информация за GTA 6“ и че зрителите трябва да приемат тези слухове с известна доза недоверие, тъй като източниците му може да са „по-малко надеждни“ от тези на лийковете му за Call of Duty и Battlefield.

Предвид начина, по който изглежда в изтеклия билд, се смята, че завръщането във Vice City под някаква форма вече е гарантирано, което би се свързало със слуховете, споменати по-горе. Но извън това все още не сме получили официално потвърждение за обстановката на GTA 6 от самата Rockstar.

История и герои в GTA 6: Какво да очакваме?

(Снимка: Rockstar Games)

Rockstar Games все още не е потвърдила историята или героите на GTA 6, но доклади и слухове могат да ни подскажат какво можем да очакваме от сюжета на бъдещата поредица от GTA.

Според доклад на Bloomberg, GTA 6 ще включва първия женски главен герой в поредицата и ще се концентрира около двойка герои, създадени по подобие на американския престъпен дует Бони и Клайд. Това се потвърждава от изтеклите кадри, които показват двама различни главни герои – мъж и жена.

В доклада на Bloomberg се описват подробно усилията на Rockstar да промени културата си на работното място и как разработчикът „е прекарал последните четири години в ревизиране на културата си и работи, за да се превърне в по-мила и прогресивна компания“. Като част от промените, „Grand Theft Auto VI ще има латиноамериканска героиня – първата жена в съвременната история на Rockstar“. Кой е вторият главен герой и какво ще бъде естеството на техните взаимоотношения, не е ясно.

Това не е първото съобщение, което чуваме за игрови женски персонаж в GTA 6. Известният лийкър Том Хендерсън по-рано съобщи, че играта ще включва „множество игрални герои“, включително един женски персонаж, който ще бъде „светъл“, с фокус върху технологиите и хакерството.

В доклада на Шрайер той пише, че

„Жената, която е латиноамериканка, ще бъде един от двойката водещи герои в история, повлияна от банковите обирджии Бони и Клайд“.

Разработчиците в Rockstar „внимават да не „ударят на камък“, като се шегуват с маргинализираните групи“, за разлика от предишните части на поредицата.

Но това може би не винаги е било така. Според Стивън Тотило от Axios, в един момент GTA 6 е трябвало да има три града и четирима главни герои. Ако тези съобщения са верни, броят на главните герои е бил намален, подобно на градовете.

Самата история, извън стилизираните герои на Бони и Клайд, също не е потвърдена. Няколко слуха обаче сочат, че историята на GTA 6 ще се фокусира върху наркотрафика, черпейки вдъхновение от предавания и филми като „Наркос“ и „Произведено в Америка“ на Том Круз.

Възможно е да почакаме известно време, за да чуем нещо официално от Rockstar за историята и героите на GTA 6 – вероятно до официалното представяне на играта – но новината за първата потенциална жена-герой в поредицата със сигурност е достатъчна, за да ви развълнува.

Геймплей на GTA 6: Какво се знае в момента?

(Снимка: Rockstar Games)

Тъй като от Rockstar все още не са публикувани никакви официални подробности за геймплея, в момента нямаме почти нищо, на което да се осланяме. Според изтеклите ранни кадри от разработката, които казахме тази година, изглежда, че Rockstar изпробва някои нови механики за GTA 6. Изглежда, че се набляга на обирите и кражбите, като за добро са вмъкнати и някои нови стелт механики. От изтеклите кадри (които вече са изтрити) нещата изглеждат много подобни на GTA 5, но с някои допълнителни и обновени аспекти, като например възможността да се придвижвате в покой. Разбира се, всичко това явно е било в началото на разработката, така че не може да се каже какъв ще бъде геймплеят на GTA 6 в крайна сметка.

(Снимка: Rockstar Games)

По-долу ще видите всички всички най-нови лийкове и слухове, които подсказват кога ще бъде пусната GTA 6 и какво можем да очакваме от новата игра. Както винаги, приемайте тези подробности с голяма доза недоверие – някои са стари, други са от вече изтрити източници, а трети може да са просто увлечени фенове.

Фенове, които се опитват да направят карта на играта
Rockstar и издателят Take Two в момента разчистват скорошното изтичане на информация за GTA 6, но феновете се опитват да използват някои от изтеклите кадри, за да съставят карти на отворения свят на играта.

Използвайки изтеклите геймплей кадри, в които очевидно има видими координати в играта, Kotaku съобщава, че феновете във форумите на GTA работят заедно, за да построят карта с разположението на местата. За да избегнат действителните изтекли изображения и кадри, феновете използват в проекта инструменти като Google Earth и Microsoft Paint.

Разбира се, като се има предвид, че всичко в лийковете подлежи на промяна, проектът е много спекулативен и ще мине известно време, преди да можем да разгледаме истинската карта на GTA 6.

Rockstar се занимава с изтичането на информация за GTA 6
Rockstar Games официално потвърди, че изтичането на информация за GTA 6 е истинско. В изявление, публикувано в Twitter, екипът съобщи, че това включва „ранни кадри от разработката на следващата серия на Grand Theft Auto„. Макар да не коментират конкретни детайли, забелязани в изтичането, екипът заявява, че е „изключително разочарован от споделянето на каквито и да било подробности за следващата им игра по този начин“.

Важното е, че в изявлението си Rockstar съветва, че това не би трябвало да доведе до някакви забавяния, заявявайки, че „не очакват никакви смущения в услугите им за игри на живо, нито някакъв дългосрочен ефект върху развитието на текущите им проекти“. Обещавайки официална актуализация за тази следваща игра, „когато тя е готова“, можете да прочетете пълния текст по-долу.

В Grand Theft Auto 6 току-що се случи един от най-големите лийкове в историята на игрите, което може да се сравни с лийкът преди пускането на Half-Life 2 през 2003 г. Около 90 видеоклипа бяха публикувани в официалните форуми на GTA от потребител на име teapotuberhacker, съдържащи кадри от геймплей, който е в началото на разработката си. След пускането им в интернет Rockstar и Take-Two ги премахнаха чрез удари за авторски права.

Актуализирайки първоначалния си пост (вече изтрит), teapottuberhacker заяви, че иска да сключи сделка с Rockstar и Take-Two Interactive, като направи следното изявление:

„Добре, така че това стана неочаквано вирусно, събудих се и имах 3000 съобщения в Telegram. Ако сте служител на Rockstar или Take 2 и се опитвате да се свържете с мен, изпратете ми съобщение, съдържащо 22559219889638875756 в Telegram, или можете да ми пишете на [имейл адреса му] от корпоративния си имейл адрес. Скоро ще се опитам да прочета всички тези отговори – търся да преговарям за сделка.“

Съобщения за завръщане на DLC за един играч
Според неотдавнашен доклад на известния лийкър Tez2 в GTA 6 може да се появи DLC за един играч. Пишейки във форумите на GTA, Tez2 засегна неотдавнашните доклади за това как играта може да се разшири с течение на времето, твърдейки, че „Rockstar ще се върнат към начина, по който планираха бъдещото съдържание преди бума на успеха на GTA Online“.

Това, според Tez2, означава, че Rockstar ще планира първите нови градове и мисии, които ще бъдат добавени като DLC, преди излизането на GTA 6. Това очевидно е „за да разпределят ресурсите към всяко ново заглавие, по което ще работят след излизането на VI“.

Що се отнася до градовете, които ще бъдат част от това DLC, според Tez2 те ще бъдат „нови градове или острови. Като Кайо Перико или Северен Янктон. По този начин Rockstar ще може да въвежда нови грабежи за следващия режим на GTA Online с всяко ново DLC. Ако имаме късмет, от време на време ще можем да получаваме пълноценен нов град“.

Това, както отбелязва Tez2, би било промяна, след като през 2017 г. Rockstar разкри пред Game Informer, че се е отказала от плановете си да въведе DLC за сингъл плейъра на GTA 5 още през 2015 г. в полза на разширяването на GTA Online и работата по Red Dead Redemption 2.

Промяна в културата на работното място
В гореспоменатия доклад на Bloomberg се описват подробно усилията на Rockstar да промени културата си на работното място и как разработчикът „е прекарал последните четири години в преразглеждане на културата си и в работа, за да се превърне в по-мила и прогресивна компания“. Като част от промените, „Grand Theft Auto VI ще има латиноамериканска героиня – първата жена в съвременната история на Rockstar“.

Bloomberg добавя, че производството на играта „е по-бавно от очакваното, до голяма степен поради пандемията, но също и поради тези промени, тъй като служителите свикват да работят в тази нова Rockstar. Но мнозина казват, че моралът е по-висок от всякога и че културните промени си заслужават.“

(Снимка: Rockstar Games)

Наемане на служители в Rockstar и фокус върху GTA 6
Rockstar вече потвърди, че разработката на GTA 6 е в „напреднала фаза“, но неотдавнашното наемане на служители подсказва, че тя може да се ускори. Както беше забелязано от PCGamesN, Rockstar Games наема над 200 души в своите глобални студия, като голяма част от тях бяха наети около средата на 2022 година.

Работните места обхващат редица области на разработката – от UX, през продукция, анимация до изкуство. Те са отворени и в много от студиата на разработчика по света. Разбира се, не е задължително всички работни места да са свързани с Grand Theft Auto 6, но тъй като в момента разработчикът се фокусира върху тази игра, има голяма вероятност много от тях да са свързани с нея.

Това се случва след публикация от юли 2022 година от Rockstar, в която се съобщава, че се оттеглят основните актуализации на Red Dead Online, като Rockstar засегна намеренията си за Grand Theft Auto занапред и фокуса, който има върху разработването на Grand Theft Auto 6.

„През последните няколко години – се казва в публикацията – ние постоянно пренасочваме повече ресурси за разработка към следващото заглавие от поредицата Grand Theft Auto – разбирайки повече от всякога необходимостта да надминем очакванията на играчите и това следващо заглавие да бъде най-доброто, което може да бъде – и в резултат на това сме в процес на някои промени в начина, по който поддържаме Red Dead Online.“

Графика, изпреварила времето си?
Графиката на GTA 6 може да бъде впечатляваща, ако се съди по скорошен доклад. Журналистът и вътрешен човек на Rockstar Крис Клипел, чрез T3, заяви, че енджинът, използван за създаването на GTA 6, е „изпреварил времето си“.

Клипел твърди в Twitter, че

„новата версия на графичния енджин на RockstarGames (RAGE9), която ще бъде използвана за GTA6, вероятно ще бъде доста невероятна“

като добавя, че е

„успял да получи много положителни отзиви, наистина не бива да сме разочаровани по този въпрос“.

Единствената нова игра на Rockstar в този жанр?
Според известния лийкър AccNGT Rockstar може да вложи всичко от себе си, за да направи GTA 6 както трябва. В Q&A от януари 2022 г. на въпроса колко игри трябва да очакваме от Rockstar за това поколение, те отговориха:

„Ако говорим за нови игри, то мисля, че ще бъде пусната само GTA 6“.

GTA 6 може да ви възнаграждава с криптовалута вместо с пари
Том Хендерсън, известен лийкър на Call of Duty и Battlefield, твърди в Twitter, че е чул, че някои от мисиите на GTA 6 ще възнаграждават играчите с плащания в играта в биткойн, а не в брой.

Според Хендерсън биткойнът няма да замени парите в брой като вътрешноигрова валута, а вместо това ще стои редом с тях. Хендерсън твърди, че ще има фондова борса в GTA 6, като към нея ще бъде добавен брокер за различни криптовалути.

Тези плащания с биткойни очевидно ще бъдат възнаграждавани за всяка мисия, но вместо това ще бъдат възнаграждавани от по-значими герои, които искат да преместят големи суми „непроследими пари и то бързо“.

Тази валута в играта очевидно няма да се нарича биткойн, но все пак ще бъде форма на криптовалута.

(Снимка: Rockstar Games)

Нов патент предлага по-интелигентни NPC
Нов патент, подаден от издателя на Grand Theft Auto Take-Two, може да сочи, че в GTA 6 ще има подобрен изкуствен интелект за NPC (героите с които не можете да играете). Патентът се опитва да регистрира търговска марка за „система и метод за виртуална навигация в игрова среда“ и е подаден от издателя през октомври 2020 г.

Съобщава се, че историята е завършена
Историята за GTA 6 на Rockstar очевидно е завършена, ако се вярва на предполагаем вътрешен източник.

През февруари 2020 г. Крис „Liberty93“ от Rockstar Mag (френски фенсайт) твърди, че историята на Grand Theft Auto 6 е била завършена преди напускането на главния сценарист на Rockstar Дан Хаузър и че следващото заглавие на GTA все още ще има „душата“ на типична игра на Rockstar.

Въпреки че завършената история може да подскаже, че датата на излизане на GTA 6 е близо, Крис посочи, че по време на разработката на Red Dead Redemption 2 са били направени много промени в историята, въпреки че тя е била „завършена“ още през 2012 г.

„В края на 2017 г., началото на 2018 г. те все пак направиха промени и много малки детайли бяха променени.“

обясни Крис.

Дан Хаузър напуска Rockstar
Разкрит в изявление на компанията майка на Rockstar Games Take-Two Interactive, Хаузър (който беше в продължителен отпуск от пролетта на 2019 г.) напусна официално Rockstar Games на 11 март 2020 г. Неговият брат Сам Хаузър продължава да присъства като президент.

Хаузър, който изпълняваше различни функции като сценарист, продуцент и озвучаващ актьор в Rockstar, доведе Rockstar Games до превръщането ѝ в един от най-големите разработчици в индустрията.

GTA 6 може да е последната игра от поредицата GTA

Това е по-скоро обосновано предположение от Том Хендерсън, отколкото нещо конкретно. Но много от неговите прогнози и изтичания на информация са включени в това ръководство, така, че е редно да се отбележи и последната му теория, публикувана наскоро в Dualshockers: GTA 6 може да е последното заглавие от поредицата GTA.

Той признава, че би било жалко да се сложи край на такъв огромен франчайз, но предполага, че с огромната популярност на GTA Online и непрекъснато развиващата се карта, Rockstar Games може да няма причина някога да прави следваща версия на GTA.

„Изглежда, че Rockstar ще преврърне GTA 6 в най-епичната видеоигра с бъдеще в историята, с постоянни актуализации, които не ще само дават на феновете ново съдържание, но и ще поддържат света нов и интересен, като ще го развиват постоянно.“

пише той.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини