Почти завършена бета версия на хита Grand Theft Auto IV за PS Vita се появи в Reddit, показана от потребител с прякора “u/leakzRus“. В кратък пост, описващ изтичането, може да се намери цяла история за това защо играта никога не е видяла бял свят.

Първоначално играта била предвидена за пускане на 15 февруари 2012 г., вероятно като бъндъл игра, за да съвпадне с пускането на PS Vita в Северна Америка, за да даде на конзолата доста добър старт.

За съжаление, датата била забавена с няколко месеца, тъй като на Sony отнело твърде дълго време, за да достави функционални комплекти хардуер за разработка на Rockstar Games

Играта трябвало да бъде директен порт на PS3 заглавието и това било постигнато доста добре чрез тежки техники за оптимизация. Причината, поради която играта никога не е излязла е просто защото е прекалено голяма за PS Vita касетките за игри, които Sony предлага по това време. Тя е около 14GB, когато максималният капацитет за съхранение на PS Vita касетките е само 4GB, въпреки че Sony обещала на Rockstar, че 16GB касетки ще бъдат на разположение.

Rockstar се е опитала да убеди Sony да направи 16GB касетките за играта си, смятайки, че това ще направи системата необичайно популярна, но Sony отказва, тъй като нейното управление е по-загрижено за предстоящата поява на PS4. Очевидно Sony дори не е позволила на Rockstar да бъде хоства останалите 10GB в PSN за цифрово изтегляне поради „прекомерните разходи за инфраструктура“.

Играта изглежда много подобна на PS3/X360/PC версията на GTA IV, но някои текстури изглеждат с по-ниско качество (в сравнение с версията на PS3), вероятно за по-добро представяне. Когато става дума за кадри, играта изглежда да се движи в диапазона 20-30 FPS, което е доста добро, като се има предвид, че в портовете на PS3/X360 също има някои спадове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари