Въпреки че Grand Theft Auto V беше пусната в продажба още през 2013-та година, играта все още е изключително успешна и продължава да подобрява рекордите си. Петата част вече е купена над 75 милиона пъти.

Числото обаче описва копията, продадени на търговците, а не на потенциални купувачи. Все пак Grand Theft Auto V беше купена поне още петнадесет милиона пъти в последното тримесечие. За сравнение можем да вземем последното заглавие на 2К Games – Mafia III, която въпреки че се слави като най-бързо продаващата се игра с 4,5 милиона продадени копия през първата седмица, досега са продадени още само половин милион повече (според отчет на дъщерната компания на 2К Take-Two). По време на разговор с инвеститори, Take-Two Interactive назова продажбите на Grand Theft Auto V като „по-добри от очакваните“ и заради които пазарната цена на компанията нарасна с цели 15 процента.

Първоначално Grand Theft Auto V беше достъпна за PlayStation 3 и Xbox 360, докато версията за персонални компютри излезе по-късно. Внезапното покачване на продажбите вероятно се дължи на трансфера на данни към по-съвременните конзоли PlayStation 4 и Xbox One. Сега вече геймърите могат да си прехвърлят записаните игри от старите платформи на новите, но ако чакате, имайте предвид, че GTA V програмата за трансфер на данни продължава само до следващия месец. След това едва ли ще имате шанс.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари