GTA V е най-печелившата игра в САЩ за последните 20 години

0
241

Това едва ли е неочаквано, но само потвърждава изключителния успех на GTA V на гейминг сцената: играта е най-добре продавалата се игра в САЩ за последните 20 години или откакто NPD води отчет за това (от 1995г.). Това стана ясно след потвърждение на Мат Пискатела от компанията за анализ пред Gamesbeat. Става дума не за продадени копия, а за генерирани печалби, пояснява той.

За успеха на заглавието спомага не само това, че е серия от най-добре продаваната поредица, но и също това, че GTA V излезе за пет платформи, като не са малко тези, които са закупили играта за предишното поколение конзоли, а след това и за настояющето, като в крайна сметка, Rockstar продаде цели 80 млн. копия по цял свят. Освен това, онлайн режимът беше приветстван от феновете на играта с радост и събира все повече играещи. GTA Online продължава да бъде подкрепяна от чести обновления, макар и играта да е на четири години вече. Именно това е и основната причина потребителската база на заглавието да не пада. Кога и дали ще видим нов GTA, не е известно. Вземайки предвид, че към момента Rockstarter са заети с работата по продължение на Red Dead Redemption, това надали ще е скоро. Това едва ли е неочаквано, но само потвърждава изключителния успех на GTA V на гейминг сцената: играта е най-добре продавалата се игра в САЩ за последните 20 години или откакто NPD води отчет за това (от 1995г.). Това стана ясно след потвърждение на Мат Пискатела от компанията за анализ пред Gamesbeat. Става дума не за продадени копия, а за генерирани печалби, пояснява той.

За успеха на заглавието спомага не само това, че е серия от най-добре продаваната поредица, но и също това, че GTA V излезе за пет платформи, като не са малко тези, които са закупили играта за предишното поколение конзоли, а след това и за настояющето, като в крайна сметка, Rockstar продаде цели 80 млн. Копия по цял свят. Освен това, онлайн режимът беше приветстван от феновете на играта с радост и събира все повече играещи. GTA Online продължава да бъде подкрепяна от чести обновления, макар и играта да е на четири години вече. Именно това е и основната причина потребителската база на заглавието да не пада. Кога и дали ще видим нов GTA, не е известно. Вземайки предвид, че към момента Rockstarter са заети с работата по продължение на Red Dead Redemption, това надали ще е скоро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари