Guild Wars 2 ще има над 1500 динамични събития

0
14

Екипа от ArenaNet иска да направи Guild Wars 2 игра, която няма да омръзне никога. Поради тази причина авторите са създали главозамайващите 1500 динамични сцени, които могат да бъдат стартирани по най-различни начини по време на игра.

В интервю за Lazygamer дизайнера на съдържание Colin Johansen твърди, че всяка задача в играта ще бъде уникална и затова ще има специфични цели и инструменти, които да помогнат за нейното изпълнение.

Динамичните събития ще се случват по естествен път в света на Guild Wars 2 и няма да „запознават геймърите“ с детайли чрез текст или задачи. Възможно е просто играча да обикаля из обширните полянки и да попадне на такова събитие, в което, например, се надига могъщ дракон с идеята за бърза закуска.

Трудността в играта също е динамична. За пример е даден замък с пиратска кралица. Ако играча и неговите няколко приятелчета решат да се пробват в превземането му ще се изправят пред дребната армия на кралицата, съставена от слаби скелети. Ако обаче играча реши да привлече вниманието на стотици геймъри, то замъка ще им се види като катеренето на отвесен хълм – единственият вход е предният, армията е с далеч по-големи пропорции, а играчите ще трябва да съборят кулите на крепостта, управлявайки оръдията на кораби.

Същата нагласа за трудността е прехвърлена и в останалите части от обстановката в Guild Wars 2. Ако замъка бъде разрушен, то тогава всички могат да очакват много по-малко групи от скелети-пирати, които да бродят из близките зони.

Играта се очаква да влезе в бета съвсем скоро. Ето и клип демонстриращ динамично събитие с дракона Tequatle the Sunless:

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за