Със сигурност сте се чудили как ще изглежда известната Half-Life 2 игра във виртуална реалност. Скоро ще имате възможността да я изпробвате – група фенове на поредицата работи върху VR мод на игрите и молят всички заинтересовани да гласуват с „да“ в кампанията в Steam Greenlight, за да влезе в дигиталния магазин.

Разработчиците пуснаха и видео, рекламиращо допълнението. Според тях играта е напълно съвместима с контролерите за движение, както и с 3D интерфейса. Ще има преработка обаче на ефектите, текстурите, моделите и картите, което в известна степен ще промени и първоначалния стил на екипа на Valve, в който бе и Виктор Антонов.

Модът бе разработен за първи път през 2013-та година за Razer Hydra, но с времето той стана нефункционален с появата на по-съвременните VR аксесоари. Сега екипът твърди, че модът е преработен, за да е съвместим с модерните VR платформи Oculus Rift и HTC Vive. В статия относно „пътя към VR“, разработчиците споделиха:

Въпреки че Valve добави поддръжка за експерименталните Rift очила в своя Source енджин, след като софтуерът се модернизира, компанията не обнови кода в Source, с което стигна до сегашната ситуация, в която модът е съвместим само със старите VR устройства. След няколко години неактивност ние с допълнителна помощ намерихме начин да накараме мода да работи с последните Rift и Vive

Модът на име Half-Life 2: VR ще се разпространява безплатно, но потребителят ще трябва да притежава РС версиите на Half-Life 2 и епизоди 1 и 2 в Steam, за да играе.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Тази игра е в топ 3 на игрите изобщо.
И 2027 да стане, пак ще си я превъртам редовно.

Светльо
Светльо

Има ли някой HD ремастъред вариант с по-съвременна графика?

Хей, Valve!
Хей, Valve!

Half Life 3 в очакване…..

Kieli
Kieli

Пак симулират действие тъпото Valve. Black Mesa HD, сега HL2 VR ама HL3 не…

Azhen
Azhen

Че Black Mesa не е ли фен проект?