Half-Life 2 навърши 10 години

5
34

Най-популярната и интересна, според много геймъри и критици, игра Half-Life 2 навърши вчера точно 10 години. Half-Life 2 бе представена на широката публика на 16-ти ноември през далечната 2004 година и завоюва сърцата на много геймъри.

Не всичко бе гладко с появата на тази игра – нейното представяне бе отлагано няколко пъти, след това хакери успяха да откраднат данни и дискове с Half-Life 2, които пък се оказаха обикновени сцени със скриптове, а не реална демонстрация на изкуствения интелект в играта. Въпреки всички премеждия и опасения, компанията устоя на всичко и Half-Life 2 се появи за радост на милиони геймъри от целия свят.

През 2004 година Half-Life 2 бе 35 пъти призната за игра на годината, като до днес са официално са продадени над 12 милиона диска с тази игра, а колко са пиратските копия не е известно. Играта бе добре оптимизирана и дори излезе за Xbox, техническите характеристики на която са по-слаби от съвременните таблети и смартфони. Към днешен ден много геймъри продължават да играят Half-Life 2, Half-Life 2: Episod One, Half-Life 2: Episode Two и нейните многобройни модове.

Сега, 7 години след появата на Half-Life 2: Episode Two, според неофициална информация, Valve подготвя Half-Life 3, за която още нищо не е известно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари