Half-Life 3 и Left 4 Dead 3 сред множеството прекъснати проекти на Valve

1
354

След появата на нов документален филм, който разкрива работата по Half-Life: Alyx зад кулисите, стана ясно, че доста разработки между пускането на Half-Life 2 и най-новото VR преживяване на Valve в тази поредица са били прекъснати. В ‘черния списък’ влиза версия на Half-Life 3, която е била в разработка около 1 година, както и Left 4 Dead 3 с отворен свят. 

Филмът на Джеф Кийгли разкрива поне 5 Half-Life заглавия (не всички присъстват в списъка по-долу), които са били изоставени между появата на Episode 2 и Alyx, редом с други проекти, като сред най-изпъкващите е, разбира се, Half-Life 3.

Нека разгледаме всички прекъснати проекти, които Valve споменава заедно с някои детайли.

Half-Life 3

Създаден в Source 2 енджин, който черпи вдъхновение от геймплея на Left 4 Dead. Проектът още познат като Half-Life 3 е щял да комбинира процедурно генериране между ръчно създадени моменти в кампанията, за да увеличи потенциала за преиграване на играта.

Например, играта генерира сграда и конкретна цел обвързана с нея (като да освободите пленник), след това създава маршрут и запълва сградата с врагове, което означава, че всеки път когато преминете през този етап действията ще се случват различно. В края на краищата обаче проектът е възпрепятстван, тъй като Source 2 енджин не е бил завършен и е било невъзможно работата да се придвижи по-напред.

Работата е продължила между 2013 и 2014 г. 

Left 4 Dead 3

Геймплея е бил проектиран така, че да включва отворен свят, като действието се развива на територията на Мароко. Една от целите е била да има стотици зомбита едновременно в даден момент, но все пак проекта остава неосъществен поради незавършения Source 2 енджин, подобно на съдбата на Half-Life 3.

RPG

Така наречения RPG е просто кодово име на проект, който черпи вдъхновение от заглавия като The Elder Scrolls, Dark Souls и Monster Hunter, и е бил предвиден да излезе на части, но така и не “напуска концептуалния стадий.” След като бива отхвърлен, RPG бива преструктуриран като сингъл плейър ролева игра, която се върти около един от героите на DOTA – Axe. 

A.R.T.I.

Весела игра базирана на воксели с широк набор от възможности за изграждане и разрушаване в духа на Minecraft. 

SimTrek

VR игра разработена съвместно с членове на Kerbal Space Program.

Shooter

Half-Life VR шутър, който е бил планиран като част от The Lab или VR изложението на Valve. Проекта е използвал единствено Half-Life 2 ресурси и е имал за цел да постави играчите в краткотрайни битки с оръжия; не бил възприет като директно продължение на историята.  

Borealis

Пореден Half-Life VR проект, като този път е бил ръководен от писателя Марк Лейдлоу и е центриран около пътуващ във времето кораб, който е споменат в Half-Life 2.

Hot Dog

Нов опит за възкресяване на Left 4 Dead, чието кодово име имало за цел да скрие същината на проекта от интернет по време на разработка. Не се споменават повече детайли.

Vader

Първият опит на Valve да създаде VR хедсет. Работата по Vader е била безкомпромисна, но в края на краищата проекта бива бракуван, тъй като става ясно, че е твърде амбициозен. Екипа оценил, че цената на един продукт би струвал 5000 долара. Интересното е, че първоначално е планирала така, че Half-Life: Alyx да излезе заедно с Vader. 

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари