Half-Life: Alyx порази геймърите с реалистичната физика на течностите

2
658

Играта Half-Life: Alyx бе обновена до версия 1.4, като новият ъпдейт добави в играта реалистична физика на поведението на течностите в бутилките. На пръв поглед това изглежда като нещо дребно, на което не си струва да се обръща внимание, но Valve е постъпила много отговорно дори и в този случай и по този начин се постига още по-голяма реалистичност във виртуалната реалност.

Малкият клип по-долу е показана каква е физиката на течността в бутилката, Може да се каже, че тя изглежда невероятно реалистично.

Ключовата особеност на тази функционалност е нейната сложност. Към днешен ден почти няма игри, в които толкова реалистично да бъде представена физиката на течностите в бутилките, халбите, чашите и т.н. Обикновено, когато разработчиците показват сцена с наливането и движението на течности, то те скриват течността чрез избрания ракурс на камерата и много рядко показват подобни кадри на геймърите. Физиката на Half-Life: Alyx е едно много приятно изключение и добре показва поведението на течността в затворено пространство.

Можем само да добавим, че по всичко личи, че в създаването на тази VR игра са участвали и български гейм дизайнери, което веднага си личи от началното изображение.

Да напомним, че в началото на месец май тази година, според изчисленията на интернет портала Road to VR, потребителите в Steam са добавили около 950 хиляди VR шлема в своите профили през април. В края на месеца те вероятно вече са над един  милион.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари