След ограниченото издаване миналата седмица, на 21-ви февруари Microsoft официално пусна Halo Wars 2 за Xbox One и за Windows персонални компютри. На пръв поглед всичко е на мястото си… всичко, освен ранковата система за състезания. Нея я няма никъде. Вместо, както се очакваше, да бъде вградена в играта при излизането й, функцията е отложена и ще се появи „скоро след излизането“. Разработчикът 343 Industries съобщи решението в блога си.

Една от причините „формалната ранкова система на състезаване“ да отпадне е защото 343 Industries вярва, че отначало социалната атмосфера без рангове ще е по-привлекателна и по-малко стресираща за геймърите. По този начин те ще имат време да се упражняват и да опитат някои различни стратегии и тактики. Освен това разработчикът трябвало да се погрижи за някои допълнителни бъгове, които са се появили. Представител на студиото обясни: „Забавянето на ранковия модел позволява на екипа да следи и да изчисти всички проблеми в стабилността на системата, които се появяват, докато играчите на са отделили достатъчно време да изследват всички бойни единици и стратегии. Вместо да попаднат на бъгове в нажежена обстановка в битка за определен ранг, те ще са в лесно поправима социална среда„.

Освен това 343 Industries обсъжда положението, в което ще се издадат DLC-та, с които ще се премахнат проблеми, които не се решават с прости фиксове. Иначе с въвеждането на нови лидер,и цялата система ще трябва да се рестартира и да се започне нов сезон.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари