Hand of Fate ще помогне да разберете съдбата си в Steam Early Access

1
31

Необичайният гейм-проект Hand of Fate, който преуспя в системата за колективно финансиране Kickstarter и получи одобрение в Steam Greenlight, бе представен на гейм-обществото. Засега в раздела Steam Early Access, което означава, че играта е във вид на недовършена тестова версия.

Hand of Fate е хибрид между игровите жанрове Roguelike със случайно генерирани нива и необратима смърт на главния герой, ролеви екшън и игра на карти. На геймъра се предлага да събере собствена колода от карти, от която след това се построява целия ролеви свят. Механиката на този проект е доста необичайна. След като съберете колодата, можете да играете с картите, всяка от които означава екипировка, артефакти, оръжие, врагове и тип на локацията. Разигравайки картите моделирате подземие с капани и чудовища, след което играта се превръща в пълноценен триизмерен екшън.

В тази игра Roguelike жанрът осигурява висока сложност чрез случайно генерираните подземия, като случайният елемент се осигурява от колодата карти. В края на всяко ниво ни очаква бос, като след неговата победа получавате още карти. Ако загубите битката, започвате нивото отначало.

Засега са създадени варианти за PC, Mac и Linux, но Defiant Development съобщиха, че подготвят и версии за конзоли.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари