Феновете чакаха години за нова видео игра за Хари Потър и предпоставката за Harry Potter: Hogwarts Mystery е непосредствено интересна – шанс да се видите отново с известни герои и да поиграете ролева игра в Хогуортс, точно като Хари и приятелите му.

Мобилното заглавие е изпипано добре както като визия, така и като автентичност. Но високите стойности на играта идват на определена цена. И тази цена се налага на играча под формата на изтощителна енергийна система, която забавя напредъка до почти невъзможен, освен ако не платите.

В Harry Potter: Hogwarts Mystery имате ограничен брой енергия и когато той е изчерпан, ще трябва да платите или просто да го изчакате преди да изтече времето за възстановяване. Възстановяваш една енергийна точка на всеки четири минути и няма начин да си възвърнеш енергията като правиш други неща, например да изгледаш видео.

Първият път, когато енергията в играта се изчерпва, е в първата ѝ екшън сцена, където – доста зловещо – вашият герой остава в сцена на живота или смъртта, а вие трябва да чакате половин час, за да продължите. Ако сте великодушни, бихте могли да кажете, че тази енергийна система добавя известна съспенс в Hogwarts Mystery, но необходимото количество енергия е напълно съзнателно предназначено за пълно изчерпване на вашия наличен запас. Играта ви насърчава да направите покупка и да продължите незабавно, вместо да чакате и да оставите героя си страдащ. А това е особено тревожно, имайки предвид аудиторията на играта.

Няма нищо особено приятно и в цените на микротранзакциите – и това при положение, че игнорирате космическите цени от 15 долара, за да персонализирате героя си козметично чрез прически и др. Съществуват и моменти, когато дори и без енергийната система, играта просто изисква да платите или да изчакате, за да започнете следващата глава. Това, че Harry Potter: Hogwarts Mystery насърчава да платите не е изненадващо само по себе си, нo начина, по който тя прави това, и честотата са откровено изумителни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Аз ве аз
Аз ве аз
3 години

Една от причините да не съм теглил мобилна игра от години.