9.4 C
София

Hatred като форма на протест срещу статуквото

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Изометричната касапница Hatred на полското студио Destructive Creations разбуни духовете в света на видеоигрите в последно време.

Тя разпали сериозни спорове в Мрежата, като рядко можеше да се срещнат двама човека с едно мнение за играта. Много се изговори и се изписа за нея, откакто бе анонсирана появата й през миналата година, като изглежда интервютата, които шефът на студиото Ярослав Зиелински даде, бяха подминавани от немалко медии, които предъвкваха обичайните неща, възмущавайки се на неоправданите убийства в Hatred, като в същото време възхваляваха безумни касапници с участието на зомбита или най-добрите начини да се заколи врага в последния AAA шутър. Разбира се там убийството е оправдано, понеже героят ви спасява света…

В играта няма, каквато и да е политическа или религиозна идеология„, споделя в интервю от тази седмица Пржемислав Шчепаниак за Entertainment Buddha, запитан, дали неговите собствени вярвания и принципи са споделени в Hatred. „Ние просто се опълчваме срещу политиката на пазара на видеоигрите, където вие, като разработчик, бивате принуждаван да създавате игри, които не искате да правите. Ние също така станахме и защитници на свободата – почти по случайност – но това беше резултат от фактори, свързани със забраната и последвалото одобрение на играта в Steam Greenlight. Пазарът не може да принуждава разработчиците да правят игри, които те не харесват. Това ни принуди и да създадем Hatred, която се изправя срещу всичко и всички“, споделя Шчепаниак.

И малко повече за геймплея и историята на играта. Финалната версия на играта ще ви позволи разрушаването на всеки един обект от средата – бил той одушевен или не. В играта обаче няма убийства на деца, животни, секс сцени и подобни неща. Историята на героя? Шчепаниак дава възможност на играещите да измислят неговата история. Той просто е психопат с пушка, пълен с омраза към човечеството.

Има ли играта връзка с действителни събития? Шчепаниак потвърждава, че няма такива.

Тук няма връзка с реални събития или хора, и ако вие или някой друг смята, че такава има, то знайте, че това е просто съвпадение. Ние просто искахме да създадем един забавен шутър с атмосферата на първия Postal и много други игри от доброто старо време„.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини