VR платформите се развиват динамично. Но изглежда HTC са взели това изключително сериозно. Според изявление в събота, тайванската компания подготвя отварянето на стотици VR аркадни зали в Тайван, Китай, Европа и Съединените Американски Щати. Това начинание е организирано под името Viveport Arcade и предполага до края на 2017-та година платформата НТС Vive да е достъпна по целия свят.

Засега програмата е започнала само в Тайван и Китай и няма уточнена дата на започване и в Европа и САЩ. Освен отварянето на специални центрове, НТС се надява да разпространи VR системата си и в интернет-кафенета и кинотеатри и така да предлага достъп до голямо разнообразие от игри и преживявания във виртуалната реалност.

htc-viveland-2

Тази седмица HTC отвори първия си център от своята програма Viveport Arcade: Viveland в Тайпей, столицата на Тайван, където потребителите могат да опитат продуктите на компанията на цени между $5 и $13. Засега и много индивидуални собственици от Тайван и Китай са се включили в програмата, за да донесат в своите заведения новата платформа HTC Vive. Изглежда компанията се опитва да увеличи доходите си, като освен телефони, се включва и активно в постепенно разширяващия се пазар от VR конзоли. Феновете се надяват следващата година новите игрални центрове да пристигнат и в останалата част от света.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за