Humankind ще бъде или идеалната конкуренция на Civilization, или просто имитация

0
586

На Gamescom 2019 събитието бяха представени много и различни видеоигри, но най-невероятна от всички ни се струва Mankind. Заглавието е дело на SEGA и Amplitude Studios и ще ви върне към жанра на историческата симулация и стратегия. Ако не се досещате, това е златната област на хитовия франчайз Sid Meier’s Civilization.

От една страна Mankind е едва ли не идентично копие на своето вдъхновение. Започвате играта като първобитни човеци през Неолитната ера, развивайки своето племе до етап космос. Имате възможността да строите невероятни градове (наред с Чудеса), да тренирате голяма армия и да се биете, докато сте единствената обединена цивилизация на света. Вероятно ви звучи познато. Дори арт стилът болезнено напомня на шестата част от Civilization поредицата, със своите реалистична и едновременно леко анимационна атмосфера и шестоъгълна мрежа.

Разбира се, Amplitude има с какво да се отличи по свой автентичен начин. Разработчикът предлага интересен геймплей механизъм на оформяне на цивилизация през различните ери, през които преминава. Можете да последвате стъпките на Египтяните през Античната епоха и да приемете характерните белези на Римляни в Класическата. Различното съчетание води до непредвидени резултати накрая, като според Amplitude така могат да се формират до 1 милион уникални цивилизации.

Все още не можем да съдим до колко ще Mankind ще си прилича с Civilization и как ще се отличи като отделна видеоигра. Заглавието ще дебютира следващата година и очакваме с нетърпение да направим сравнение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари