iCade – контролер, който ще ни върне в зората на видео игрите

0
72

Много хора използват мобилните си устройства, за да играят игри и са напълно доволни от управлението с клавиатура или, вече по-често, тъчскрийн. Заклетите геймъри обаче твърдят, че няма по-добро средство за управление на една игра от самостоятелния контролер. За тях, и особено за тези, които често въздишат с носталгия по зората на видео игрите, е предназначен контролерът ThinkGeek iCade 8-Bitty Retro Wireless Game Controller.

Аксесоарът се свързва със смартфоните или таблетите с iOS и Android чрез Bluetooth и струва само $30. Това, което би привлякло геймърите, обаче със сигурност не е цената, а по-скоро външният вид на контролера, който е очарователно ретро. Цветовете по горната му част му придават облик на обект материализиран в реалността от някоя аркадна игра. Контролер се захранва от две батерии тип ААА и е достатъчно малък и компактен, за да се носи от място на място.

Тези, които са имали шанса да го пробват, обаче, посочват два недостатъка. Свързан към мобилното устройство контролерът блокира използването на виртуалната клавиатура. Това обаче е по-малкият недостатък. Изглежда, че по-лошото е малкият брой игри, които iCade поддържа. Според ThinkGeek контролерът може да управлява над 200 игри, но потребителите посочват, че не всяка една от тях може да се играе на което и да е устройство с iOS или Android.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари