10.8 C
София

id Software няма намерение да ускори производството на игрите си

Най-четени

Популярното игрално студио id Software е пословично с факта, че игрите му се разработват бавно и съответно, излизат на много големи интервали. Последната нова игра на компанията излезе през далечната 2004 година. Това беше Doom 3, предаде EuroGamer.

Тази година ще бъде знаменателна за id Software тъй като се очаква излизането на новия Rage. Заглавието беше официално анонсирано на 2 август 2007 година и ще бъде екшън от първо лице. В играта ще бъде използван уникалният енджин id Tech 5. Действието се развива в близкото бъдеще, малко след като Земята е била ударена от голям астероид. Разработката на първите елементи в Rage е започнала преди седем години, а основната работа преди три и половина.


Rage ще излезе по-късно през тази година

id Software са дали да се разбере, че нямат никакво намерение да бързат и практиката игрите им да излизат след дългогодишна разработка ще се запази. Според Мат Хуупър, който е директор по дизайна в игралното студио, разработката на една добра игра може да бъде приключена за не по-малко от три години и то при идеални условия.

„Не искам да ме притискат да направя нещо бързо и да не мога да го довърша навреме. Това би било жалко.”, е добавил Хуупър.

През юни 2009 година ZeniMax Media купи id Software и феновете се притесниха, че игралното студио ще придобие по корпоративен вид и ще трябва да вади игри по предварително определен график, което ще се отрази на качеството. Такова нещо не се случи, но според Мат Хуупър сега в id Software се работи много по-дисциплинирано и компанията вече не е гаражно студио, каквато е била ситуацията в миналото.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини