id Software, която миналата година представи новата версия на DOOM, работи върху нова версия на енджина id Tech. Информацията бе съобщена от техническият директор на компанията Робърт Дъфи. Той не съобщи какви точно са възможностите на новия софтуер, но подчерта, че е специално направен за пълноценна работа на многоядрените процесори.

Още с първите си коментари Робърт Дъфи относно разработвания id Tech от следващо поколение каза, че гейм-дизайнерите и програмистите ще могат да разкрият пълните възможности на процесорите AMD Ryzen. Тоест, новият енджин на id Software по принцип ще бъде оптимизиран за работа с новите процесори на AMD.

Да обърнем внимание, че новата мрежова екшън игра Quake Champions, която в момента е на етап затворени алфа тестове, не се базира на новия id Tech. Тази игра използва технология, която има елементи от id Tech 6 и енджина Saber.

Очаква се и останалите производителни на специализиран геймърски софтуер също да се заемат с оптимизация на своите енджини за работа с 6 и 8-ядрени процесори. В този случай, притежателите на процесори AMD Ryzen ще имат повод за радост, понеже при по-ниски цени ще имат бързи и плавни игри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари