fbpx
-1.2 C
София

id Software ще премахне Denuvo от PC версията на Doom Eternal

Най-четени

Разработчикът на Doom Eternal id Software обяви, че ще премахне анти-хакерската програма Denuvo от играта с предстояща актуализация. 

Въпросната анти-хакерска технология беше добавена с първия ъпдейт на Doom Eternal на 14 май, в следствие на което избухна огромна вълна от негативни реакции от страна на играчите. Нещо повече – играта беше целенасочено бомбардирана с лоши ревюта в Steam, когато актуализацията влезе в сила. 

“Въпреки най-добрите ни намерения, обратната връзка от нашите играчи изясни, че трябва преосмислим нашия подход към интеграцията на анти-хакерски софтуер”, пише изпълнителният продуцент Марти Стратън в Reddit. “В този ред на мисли, ние решихме да премахнем анти-хакерската защита от играта със следващия ъпдейт за PC. Преосмисляйки бъдещите си планове в тази посока, ние трябва така да направим, че да дадем опцията на играчите, които се интересуват единствено от кампанията да играят без защитна система, както и да гарантираме, че цялостната ѝ интеграция ще отговори на очакванията им – това включва класираните игри, където нуждата е от такава технология е много по-голяма.“

Стратън отбелязва, че проблемите с производителността, които играчите са забелязали с последната актуализация не се дължат на Denuvo и ще бъдат решени с предстоящия пач за PC. Той допълва, че намалената производителност е резултат от “промяна в кода…около алокацията на VRAM.”

На този етап няма повече информация кога актуализацията ще излезе, но момента в който новината беше обявена, играчите на Doom “отпразнуваха” падението на Denuvo в Reddit.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини