По време на своята пресконференция на IFA събитието в Берлин, Lenovo представи интересен подарък за феновете на вселената Star Wars.

Това е комплекта за допълнена реалност Jedi Challenges. В комплекта са включени шлема за виртуална реалност Lenovo Mirage, в който трябва да поставите смартфона си, устройство за проследяване на вашите движения и контролер с дизайн, имитиращ светлинния меч на джедаите и с име Lightsaber.

Шлемът за виртуална реалност работи съвместно със смартфон и поддържаните модели са iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel и разбира се, Moto Z.

За използването на Star Wars комплекта е необходимо в смартфона да се инсталира специално приложение, като се предлагат версии както за iOS, така и за Android. Шлемът е оборудван с две камери, които заснемат околното пространство за получаването на допълнена реалност.

Производителят предлага свои игри – бой със светлинни мечове, холографски шах, и нещо като стратегия, в която трябва да да се управляват бойни единици и трябва да се удържат силите на Империята.

Jedi Challenges излиза по случай новия епизод на Междузвездни войни „Последните джедаи“, а продажбите са планирани за ноември при цена $200 или €300 в зависимост къде се продава.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари