Infinity Blade за iOS – най-печелившата игра за Epic

1
35

Дори най-големите имена в гейм индустрията признаха, че бъдещето принадлежи на мобилните игри. Поредното доказателство за тази тенденция идва от Epic. Наскоро фирмата обяви, че играта Infinity Blade за мобилната операционна система на Apple iOS се е превърнала в най-доходоносния продукт в историята им.

За осемнайсетте месеца след дебюта си, играта е успяла да генерира около $30 милиона. Изпълнителният директор на Epic Тим Суини сам потвърди, че мобилната игра е най-успешната им по отношение на годините, прекарани в разработването й към приходите, които им е донесла в последствие. Infinity Blade за iOS е по-успешна дори от един от най-големите хитове на компанията Gears of War.

Това е наистина изненадваща новина. Тук следва да посочим, че Gears of War е една от най-успешните игри за Xbox 360. Как е възможно една мобилна игра, която се продава едва за $5,99 да носи на създателите си повече приходи от конзолните игри? Изводът е, че пазарът за игри е поел по нов път, който води най-вече към мобилните устройства.

Суини допълни, че мобилните игри са много по-успешни, тъй като изискват много по-малка начална инвестиция на труд, време и пари. Той даде за пример Activision, които всяка година харчат по $100 милиона за развитието на играта Call of Duty. „Кой, реалистично погледнато, може да си позволи подобно нещо?“ – попита Суини.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари